Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VRT

Evo kako zalijevati cvijeće za vrijeme jakih vrućina, ovo je najbolji način!

Iako se zalijevanje cvijeća čini vrlo jednostavnim, zapravo baš i nije tako. Razlog tomu je što postoje brojna pravila zbog kojih treba znati kada i koliko često zalijevati koju biljku.

Ovo su samo neki savjeti koju vrstu vode najbolje koristiti za biljke i kako prepoznati znakove prekomjernog zalijevanja te kako zalijevati biljke za vrijeme jakih vrućina.

Jako je bitno da se biljakama posveti posebna pažnja što se tiče zalijevanja tokom vrućina i sušnih razdoblja jer mnoge biljke takav period ne mogu preživjeti bez veće količine vode. Međutim, ima i onih kojima vrućina i suša odgovaraju.

Mlaka voda bolja je od tople ili hladne jer i topla i hladna voda mogu oštetiti biljke. Zato je najbolje napuniti kantu za zalijevanje i uvijek je imati spremnu. Ako niste sigurni koliko vašoj biljci treba, važno je znati iz kojeg područja koja biljka potječe jer je to dobar indikator za zalijevanje.

Osim toga, zalijevanje ujutro poželjnije je nego navečer. Na taj način biljke imaju priliku sušiti se i brže isparavati tijekom dana kada su temperature više. Ako je tlo pak stalno suho, listovi počinju žutjeti, pa biljci treba dati više vode.

U slučaju da voda ne popravi stvar, treba prilagoditi temperaturu ili svjetlost koju biljku dobiva, javlja Kuhinja i zdravlje

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Već će ove godine stvarati hlad

Radnici Komunalca bolesne lipe zamijenili stablima javora

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

savjeti koji će vam uskoro trebati

Ovaj kukac može napraviti ogromnu štetu u vrtu, ali postoji način kako ga se zauvijek riješiti

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati