Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Evo zašto je uhićen Krezić, prevara se mjeri u milijunima eura

Nakon što je uhićen na šibenskom području, počelo se špekulirati o stvarnim razlozima zatvaranja nesuđenog koprivničkog megainvestitora Kristijana Krezića. Policija je upravo otkrila za što se tereti 43-godišnjak, me otkrivajući njegov identitet, no radi se o njemu.

-Policija kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko križevačke dovršila je krim istraživanje nad osumnjičenim 43-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i pranje novca – navode i dodaju:

-Sumnja se da je u svojstvu direktora trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije 2019. godine s ciljem stjecanja znatne protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo doveo u zabludu stranog državljanina – vlasnika drugog trgovačko društva u inozemstvu, a ujedno i suvlasnika trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije na način da je organizirao lažno potpisivanje ugovora te stranog vlasnika doveo u zabludu o istinitom poslovnom događaju kojim je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117.000.000,00 eura.

Sumnjaju i da je osumnjičeni suvlasnika zajedničkog trgovačkog društva na temelju lažnog zahtjeva za dodjelu sredstava fonda doveo u zabludu vezano za sufinanciranje ugovorenog posla sredstvima iz europskih fondova te je suvlasnik sa svog trgovačkog društva doznačio na račun njihovog zajedničkog trgovačkog društva novčani iznos od 4.300.000,00 eura, čime je oštećeno njegovo trgovačko društvo u inozemstvu.      

Kristijan Krezić trebao je investirati u Koprivnici, no ispostavilo se sasvim drugo


-Također, sumnja se da je 2020. godine uplaćeni novčani iznos, znajući da se radi o imovini stečenoj kaznenim djelom te u cilju prikrivanja, novac dalje prebacio na račun svog drugog trgovačkog društva u inozemstvu, a sve u namjeri da novčanu transakciju, prijevarom u gospodarskom poslovanju protupravno stečenog novca, neistinito prikaže osnovanom – doznajemo u PU.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i pranje novca protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ZAKLJUČAO SE I IZGUBIO KLJUČ

Umirovljenik ne može izaći iz kuće. Vatrogasci i policija na terenu

OBAVIJEST KUPCIMA

Poznati trgovački lanac: “Ako ste kupili ovaj proizvod, molimo da nam se javite s računom”

svojim rukama stvara čaroliju

FOTO/VIDEO Iz Anitine radionice već dvije godine izlaze vještice i vile

EURO KVALIFIKACIJE

FOTO Sjajna atmosfera! Puna dvorana bodri Hrvatsku na putu prema Europskom prvenstvu

KALINOVČANKA SE BAVI IZRADOM PREPOZNATLJIVIH SUVENIRA

FOTO/VIDEO Jasminka Miklić prodaje pijesak. Turistima je postao omiljeni suvenir

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati