Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Farmer kažnjen jer je nezakonito držao svinje i prodavao meso na crno

Jedan je farmer iz Malog Bukovca kažnjen novčanom kaznom od ukupno 18 tisuća kuna zato što nije vodio brigu o svojim svinjama na način propisan zakonom.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kao vlasnik farme nije vodio nikakve evidencije o svinjama na farmi, koje također nije propisno označio, evidentirao, kao ni prijavljivao njihova rođenja, uginuća te klanja i premještanja. Također, svojim svinjama nije osigurao primjerenu veterinarsku skrb.

Nadalje, svoje je svinje na farmi klao te se bavio prodajom svinjskih polovica, što predstavlja problem budući da nije bio registriran kod nadležnog tijela ili barem svoju djelatnost prijavio poreznim tijelima. Isto tako, klaonički je otpad bacao u jamu koja se nalazi neposredno pokraj farme, koja je otvorena i ničim nije spriječen ulazak pasa, mačaka i divljih životinja, te glodavaca.

Podravski je u posjedu Prekršajnog naloga Općinskog suda u Varaždinu prema kojem je vidljivo što se sve mještaninu Malog Bukovca stavlja na teret. On je dužan novčanu kaznu platiti u roku od 90 dana po pravomoćnosti naloga, no ako u tom roku uplati dvije trećine kazne, u ovom slučaju 12 tisuća kuna, smatrat će se da je kaznu platio u cijelosti.

No, također ima pravo prigovora Općinskom sudu u roku od osam dana od primitka naloga.

FOTO: Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI