Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Filmska potjera za pomahnitalim pijanim vozačem – lovili ga naši i bjelovarski policajci, pokušavao ih pregaziti

Prava filmska potjera odvijala se na Sveta tri kralja na području naše i Bjelovarsko-bilogorske županije, a susjedna policijska uprava bjelovarsko-bilogorska danas je izvijestila što se sve događalo te blagdanske večeri koju sigurno nikad neće zaboraviti.

Naime, u petak 6. siječnja u 20.15 sati u Rovišću, oko 50 metara od raskrižja Ulice Nikole Šubića Zrinskog i Zagrebačke ulice, policijski službenik Policijske postaje Bjelovar pokušao je zaustaviti vozilo marke VW golf krapinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak.
 
– Radi zaustavljanja 54-godišnjeg vozača koji je prije toga počinio nekoliko prometnih prekršaja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, policijski službenik koji je stajao uz zaustavljeno službeno policijsko vozilo s uključenim plavim rotacijskim svjetlom je pomoću pločice „STOP POLICIJA“, s vlastitim izvorom svjetlosti, vozaču davao naredbu za zaustavljanje vozila. Vozač je usporio kretanje vozila, nakon čega je policijski službenik krenuo prema njemu, da bi potom vozač vozilom skrenuo ulijevo ubrzavajući prema policijskom službeniku. Svjestan da poduzetom radnjom dovodi u opasnost život i tijelo službene osobe, koju je policijski službenik izbjegao tako što je odskočio na nogostup, vozač je dalje upravljajući vozilom po nogostupu te prometnim trakom za vozila iz suprotnog smjera zaobišao zaustavljeno službeno vozilo te ubrzavajući nastavio vožnju- priopćili su policijski službenici i dodali kako su ga zaustavili tek kada su mu postavili stupicu, a ni onda se nije mirio s tim da mora stati.
 
-Nakon toga je vozač nastavio dalje upravljati vozilom nepostupajući po znacima za zaustavljanje policijskih službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske uprave koprivničko-križevačke koji su se policijskim vozilima s uključenim svjetlosnim i zvučnim znacima kontinuirano kretali iza njega sve do Žabjaka. U cilju pokušaja zaustavljanja vozila, policijski službenici su s tri policijska vozila usporavali kretanje vozila i to s prednje, bočne i stražnje strane, uslijed čega je vozač bio prisiljen zaustaviti vozilo, a prilikom vožnje je vozilom udario i oštetio dva policijska vozila – izvijestili su iz policijske uprave te dodali kako je na ovaj način 54-godišnjak silom spriječio službenu osobu u obavljanju službene radnje koja je u okviru njenih ovlasti i doveo u opasnost život i tijelo službene osobe, čime je počinio kazneno djelo Prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavak 1. i 2. KZ-a.
No, kada su za napokon zaustavili, vidjeli su i zašto bježi.
-Nakon njegovog zaustavljanja oko 20.25 sati u Žabjaku, utvrđeno je da upravlja neregistriranim osobnim automobilom na kojemu su bile nepripadajuće registarske pločice. Dakle, lažnu javnu ispravu je upotrijebio kao pravu, čime je počinio i kazneno djelo Krivotvorenja isprave iz članka 278. stavak 1. i 3. KZ-a. Isto tako je utvrđeno i da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova te za vrijeme izrečenih zaštitnih mjera zabrane upravljanja i još k tome svemu pod utjecajem alkohola od 1,35 g/kg. Budući da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem čl. 229. privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao – priopćili su te dodali kako je 54-godišnjak na kraju završio u zatvoru.

foto: Ilustracija, nije s mjesta događaja
 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati