Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POKUŠAVAJU SE RIJEŠITI VIŠE OD STOTINU NEKRETNINA

Fortenova prodaje: Za stari paromlin traže 143, a zgradu u Koprivnici 60 tisuća eura

Fortenova je na prodaju, to i nije neka novost. No, novost je da kompanija koja je prije nešto više od pet godina preuzela Agrokor Ivice Todorića i sama prodaje više od stotinu nekretnina diljem Hrvatske. Među njima su i dvije nekretnine u Koprivničko-križevačkoj županiji. Jedna u Koprivnici, a jedna u Križevcima.

Za 60.123 eura oglašena je tako prodaja zgrade u Ulici braće Radić 37 u Koprivnici površine 126 kvadrata čija je osnovna namjena poslovni prostor. Riječ je o nekretnini u širem središtu grada, uz dio ulice koji omeđuje koprivničko sajmište, a lokacija je u cijelosti komunalno opremljena, stoji u oglasu koji se može pronaći na web-stranici Fortenova grupe.

U Križevcima se pak prodaje zgrada starog paromlina površine 1300 kvadrata, a tražena cijena joj je 143 tisuće eura. Riječ je o poslovnoj zgradi, doduše u prilično lošem stanju, smještenoj u sjevernom dijelu Križevaca, uz križanje Ulice Tadije Smičiklasa s Ulicom Drage Grdenića na udaljenosti nešto većoj od 500 metara od središnjeg trga.

– Lokacija je u potpunosti komunalno opremljena, pristupne prometnice su gradske asfaltirane ulice s izvedenim nogostupima i javnom rasvjetom. U neposrednoj blizini nekretnine su trgovački centar novijeg datuma izgradnje, obiteljske kuće i višestambene zgrade manjih gabarita, a gradska tržnica je oko 150 metara južno od lokacije – stoji u oglasu, a riječ je o zgradi u kojoj je još početkom 20. stoljeća utemeljeno poduzeće «Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi» iz koje je kasnije izrastao Mlinar.

Glavni razlog zbog kojeg je nizozemski vlasnik odlučio prodati Fortenova grupu je taj što je gotovo polovica kompanije u vlasništvu ruskih banaka Sberbank i VTB, a one su i dalje pod sankcijama. Prethodno se spominjalo da je glavni favorit za kupnju Fortenova grupe mađarski tajkun Daniel Jellinek, potom se nagađalo da bi to mogli biti hrvatski mirovinski fondovi, a zadnji je to bio misteriozni i nikad identificirani šeik iz Dubaija. Tko će na kraju preuzeti Fortenova grupu, s njom možda i nekretnine u Koprivnici i Križevcima, trebali bismo saznati u rujnu.

FOTO: Fortenova

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI