Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POKUŠAVAJU SE RIJEŠITI VIŠE OD STOTINU NEKRETNINA

Fortenova prodaje: Za stari paromlin traže 143, a zgradu u Koprivnici 60 tisuća eura

Fortenova je na prodaju, to i nije neka novost. No, novost je da kompanija koja je prije nešto više od pet godina preuzela Agrokor Ivice Todorića i sama prodaje više od stotinu nekretnina diljem Hrvatske. Među njima su i dvije nekretnine u Koprivničko-križevačkoj županiji. Jedna u Koprivnici, a jedna u Križevcima.

Za 60.123 eura oglašena je tako prodaja zgrade u Ulici braće Radić 37 u Koprivnici površine 126 kvadrata čija je osnovna namjena poslovni prostor. Riječ je o nekretnini u širem središtu grada, uz dio ulice koji omeđuje koprivničko sajmište, a lokacija je u cijelosti komunalno opremljena, stoji u oglasu koji se može pronaći na web-stranici Fortenova grupe.

U Križevcima se pak prodaje zgrada starog paromlina površine 1300 kvadrata, a tražena cijena joj je 143 tisuće eura. Riječ je o poslovnoj zgradi, doduše u prilično lošem stanju, smještenoj u sjevernom dijelu Križevaca, uz križanje Ulice Tadije Smičiklasa s Ulicom Drage Grdenića na udaljenosti nešto većoj od 500 metara od središnjeg trga.

– Lokacija je u potpunosti komunalno opremljena, pristupne prometnice su gradske asfaltirane ulice s izvedenim nogostupima i javnom rasvjetom. U neposrednoj blizini nekretnine su trgovački centar novijeg datuma izgradnje, obiteljske kuće i višestambene zgrade manjih gabarita, a gradska tržnica je oko 150 metara južno od lokacije – stoji u oglasu, a riječ je o zgradi u kojoj je još početkom 20. stoljeća utemeljeno poduzeće «Prvi križevački paromlin i paropila Hinko Švarc i sinovi» iz koje je kasnije izrastao Mlinar.

Glavni razlog zbog kojeg je nizozemski vlasnik odlučio prodati Fortenova grupu je taj što je gotovo polovica kompanije u vlasništvu ruskih banaka Sberbank i VTB, a one su i dalje pod sankcijama. Prethodno se spominjalo da je glavni favorit za kupnju Fortenova grupe mađarski tajkun Daniel Jellinek, potom se nagađalo da bi to mogli biti hrvatski mirovinski fondovi, a zadnji je to bio misteriozni i nikad identificirani šeik iz Dubaija. Tko će na kraju preuzeti Fortenova grupu, s njom možda i nekretnine u Koprivnici i Križevcima, trebali bismo saznati u rujnu.

FOTO: Fortenova

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati