Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ŠAHU

FOTO Agata Kokša i Bruno Ljaljić osvojili titule prvaka Hrvatske

Mlade šahovske nade iz naše županije bile su uspješne na pojedinačnom kadetskom prvenstvu Hrvatske na kojem je nastupilo 368 šahista. Naša županija imala je 30 natjecatelja, a naši kadeti osvojili su tri titule prvaka i dvije titule doprvaka Hrvatske. Agata Kokša iz Šahovskog kluba Konaki iz Novog Virja prvakinja je u kategoriji do 13 godina i još jednom je potvrdila da dominira u svom uzrastu. Bruno Ljaljić iz Šahovskog kluba Križevci prvak je u kategorijama do šest i sedam godina čime je potvrdio da je jedna od najvećih nada hrvatskoga šaha. Doprvaci Hrvatske su Nora Ljaljić iz Šahovskog kluba Križevci u kategoriji do devet godina i Gabriel Kapitanić iz Šahovskog kluba Picok u kategoriji do 11 godina.

Blizu osvajanja odličja bili su Lorena Mihajlović iz Starog Graničara Cirkvena, Viktor Gašparec iz Picoka, Helena Mihajlović iz Tomislav Gorana Sveti Ivan Žabno, Mihael Ratkajec iz Picoka Đurđevac, Petar Dimač iz Koprivnice, Iva Marošević iz Konaka Novo Virje, Leoni Lukinović iz Konaka Novo Virje, Ivan Horvat iz Picoka Đurđevac te Klara Lončar iz Tomislav Gorana Sveti Ivan Žabno.

– Naše mlade nade i dalje pokazuju da smo jedna od najuspješnijih županija u šahu. Kako bi naše mlade šahistice i šahisti i dalje ostali u vrhu svakako je potrebno riješiti pitanje trenera. Vesele najave da bi od jeseni trebao krenuti s radom županijski Centar izvrsnosti za šah, što bi zasigurno povećalo kvalitetu i kvantitetu igre i igrača u našoj županiji – kaže Nikola Mihočka, predsjednik županijskog Šahovskog saveza.

FOTO ŠSKCKŽ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raskopane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati