Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO Ankica (79) živi sama i ne žali se: “Dobro mi je, a kaj će mi što kaj bi mu nakuhavala?!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Svoje umirovljeničke dane Ankica (79) provodi sama u kućici u Ulici kneza Domagoja. Društvo joj čine tri mačke koje njene dane čine interesantnijima. Za razgovora na njenoj terasi pridružio nam se Belko. I on je kod Ankice završio slučajno, netko ga je odbacio pokraj njene kuće.

– Bilo mi je za njega onda sam si ga uzela. Kaj mu fali, svaki dan u četiri ujutro dojde, probudi me, dam mu jesti onda ode k susedi – priča Ankica dok se dobro uhranjeni mačak šepuri na dvorištu.

Ankica je rođena Hlebinčanka koja je kao mlada snaha živjela u Novigradu Podravskom. Na njenu žalost, suprug je prerano preminuo, a ona se nakon toga doselila u grad. Radila je u robnoj kući kao čistačica, a u mirovinu je otišla prije 30-tak godina. Kuću u kojoj stanuje dao joj je na korištenje gospodin kojeg je upoznala na radnom mjestu, ali i on je u međuvremenu preminuo.

– Mirovina je mala al’ se pokrijem, kaj drugo, drva su već za zimu osigurana i poslagana. Ako mi slučajno kaj zatreba, pozovem suseda, baš mi je jučer pokosil travu, a ja sam mu platila kolko sam mogla. Dani idu, imam puno za delati, samo pitanje je do kad bum mogla – rekla nam je.

Zdravlje ju je uglavnom služilo do pred dva mjeseca, kada je nesretno pala s bicikla pa zbog toga otežano hoda. Doktorica joj je prepisala mirovanje. – Prelazila sam preko zebre i rukav od kaputa mi je otišel u governal. Bicikl je završil na meni, nisam se mogla dići, srećom priskočio mi je u pomoć čovjek koji je prolazio. Malo mi to stvara probleme, ali mogu sama, a i tko mi bude, kćerka je u Virovitici. Ako mi baš nekaj treba zamolim suseda da mi donese iz dućana, ali kruha ni ne jedem. Dobro je živeti sam, kaj će mi što kaj bi mu morala nakuhavati i još svakaj  – zaključila je Ankica.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1,6 milijuna kuna.

Podignuta optužnica protiv direktora koprivničke tvrtke koji je izdao 8 tisuća lažnih dozvola

Proračun Đurđevca za 2024. godinu iznosi 20,6 milijuna eura

Izglasan najveći proračun u povijesti grada

križevačanka podigla tužbu protiv sugrađanina nevena

Iznajmljenim kombijem prevozio ilegalne migrante pa izazvao težak trostruki sudar

TESTIRANJA UTORKOM I ČETVRTKOM

U Koprivnici počelo testiranje na hripavac, otkriven novi slučaj zaraze

USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU

Antonija nagrađena za pjesnički talent koji je iskazala na francuskom jeziku

stigla je obavijest cengiza

Željezničko – cestovni prijelaz u vrlo prometnoj ulici sutra se zauvijek zatvara za promet

Upišite pojam koji želite pretraživati