Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KABEL IZMEĐU BANDERA VISI SKORO DO TLA

FOTO Baku Mariju ljuti što se trava ne može kositi ni zemlja orati

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Svi oni koji iz smjera Koprivnice svakodnevno voze prema Križevcima na izlasku iz Reke mogu svjedočiti vrlo neobičnoj situaciji. Naime, kabel koji povezuje dvije drvene bandere u Ulici kralja Zvonimira toliko je labav da gotovo dodiruje zemlju, a samim time i ugrožava sigurnost prometa, odnosno prolaznika. Da stvar bude još zanimljivija, nije to neka novost, jer u takvom je stanju već gotovo godinu dana, odnosno od nevremena koje je ovaj kraj zahvatilo početkom ljeta prošle godine. Otkrila nam je to Marija Rukavina, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini prve bandere. Kaže da je za to odgovoran T-com, koji je više puta zvala, ali bezuspješno, jer odgovora s druge strane nije bilo. Nakon toga je problem odlučila podijeliti s javnošću, kako bi netko napokon reagirao i maknuo te bandere, odnosno žicu.

– To više ničemu ne služi, ni bandere ni kabel. Zato vjerojatno nitko ni ne reagira, iako svi vide. No to tako ne može stajati. Srdi me sve to, ne znam kaj da više radim, ne mogu si pomoći. Dok sam nekad radila svoj posao, morala sam ga napraviti kako spada, a danas nitko do toga ne drži – požalila se naša sugovornica. Od nadležnih zahtjeva da problem riješe kako bi se barem trava mogla normalno pokositi.

– Inače je sin, koji ne živi sa mnom, uvijek platio i dao pokositi taj dio, ali sad se više ne može, jer traktor ispod te niske žice ne može prolaziti. Makar bi bilo najbolje da izvade bandere pa bi se onda i zemlja mogla obrađivati do kraja i orati do ceste. U tom slučaju ne bi trebalo ni kositi, ovako se mora čistiti kako mi zmije i ostale životinje ne bi hodale po dvoru – kazala je baka Marija i dodala da je sin Krešimir već nekoliko puta bio na rubu toga da sam riješi problem.

– Bio je jako ljut i rekao je da će, dok mu dolije, sam taj kabel potrgati i izvući. Ja ga uvijek odgovorim i kažem mu da ne može tako, da to nije naše. Ali razumijem ga, pa nije normalno da to tako stoji, a nitko ne reagira od srpnja prošle godine, kada se to dogodilo. To je vrlo neozbiljno – poručila je za kraj. S obzirom na to da gospođa Rukavina nije uspjela doći do odgovornih, sami smo kontaktirali T-com, no konkretan odgovor nismo dobili ni mi. Poručili su nam tek neka se korisnica javi na broj 0800-9000 kako bi prikupili sve potrebne informacije i kreirali zahtjev za sanacijom.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati