FOTO Bregovci slave Dan Općine

Općina Koprivnički Bregi svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine. Mato Kuzminski, načelnik Općine, osvrnuo se na ostvarene i planirane projekte te naglasio kako je plan u ovoj godini za kapitalne investicije povući 1,1 milijun kuna potpora iz državnog proračuna.

-Dosad smo povukli 662.000 kuna, a do kraja godine očekujemo još 485.000. Projekti koje smo kandidirali za potpore su sufinanciranje rada dječjeg vrtića, izgradnja nogostupa u Ulici braće Radić, izgradnja dječjeg igrališta kod Vatrogasnog doma u Koprivničkim Bregima te opremanje igrališta u sklopu dječjeg vrtića – kaže Mato Kuzminski.

Općina, dodaje Kuzminski, mještanima nudi potpore poljoprivrednicima, sufinancira nabavu radnih bilježnica za osnovnoškolce, a neizostavne su i pomoći studentima te nagrade odlikašima.

-Uveli smo i potpore za mlade obitelji koje za kupnju i opremanje prve nekretnine ostvaruju pravo na pomoć od 30.000 kuna – kaže Mato Kuzminski.

Proslava Dana općine nastavlja se sutra, u nedjelju lovačkim natjecanjem i nogometnim turnirom, a u utorak, na blagdan svetog Roka u Koprivničkim Bregima je i tradicionalno proštenje.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI