Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Brojni sadržaji na proslavi dana sela Šemovaca

FOTO Brojni sadržaji za proslavu Križeva

Bogat program i ove je godine pripremljen u Šemovcima gdje je održana još jedna manifestacija Križevo. Ovom manifestacijom slavi se i dan mjesta Šemovci i blagdan uznesenja svetog križa, organizatori, Općina Virje, Turistička zajednica Područja središnja Podravina te Mjesni odbor Šemovci pripremili su tu brojne sadržaje.

Sve je krenulo u petak danom otvorenih vrata etno kuće i seoskog dvorišta KUD-a Zvirišće, a ondje su se degustirala i vina šemovačkog vinogorja. U školskoj zgradi održan je prikaz od lana do platna uz nastup tamburaša, a danas je na rasporedu bila mala vatrogasna olimpijada na kojoj se natjecalo 12 ekipa: Novo Virje 1 i 2, Hampovica, Repaš, Draganovec, Koprivnica, Miholjanec, Rakitnica, Sveta Ana, Virje i domaćin Šemovci. Sutra, u nedjelju od 16 sati je pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture na programu županijska smotra tamburaških orkestara i malih tamburaških sastava, a prije toga su sveta misa i biciklijada.

-Dani mjesta Šemovci već odavno su tradicija, a program smo započeli predstavljanjem etno dvorišta KUD-a Zvirišće iz Šemovaca. Ondje smo preselili hambar iz Hampovice koji smo kupili, uređen je okoliš, a u plana je izgradnja još jednog štaglja. Imamo i malu vatrogasnu olimpijadu, županijsku smotru tamburaških sastava tako da se može reći da je ovo Križevo možda i najsadržajnije do sada – istaknuo je načelnik Općine Virje Mirko Perok.

FOTO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati