Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO: Čak 500 članova Crvenog križa na velikoj akciji spašavanja na Šoderici

Čak petstotinjak članova Crvenog križa iz Hrvatske, ali i inozemstva sudjelovalo je na Međunarodnoj terenskoj vježbi timova za odgovor na krizne situacije koju organizira Hrvatski Crveni križ uz podršku mreže Susjedi pomažu prvi.

Vježbi na Šoderici su se tako pridružili timovi Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca iz Španjolske, Italije, Turske, Albanije, Poljske, Bugarske i Slovenije. Provođenju vježbe nazočili su i čelnici Crvenih križeva iz spomenutih zemalja, vodstvo Međunarodne federacije Crvenoga križa i Međunarodnog odbora Crvenoga križa, kao i predstavnici državne i lokalne vlasti.

– Danas smo održali vježbu spašavanja na vodi, naši spasilački timovi i specijalna vozila. Osim spašavanja, trenira se i pružanje prve pomoći te psihosocijalne, dakle sve ono što prati rad Crvenog križa u kriznim situacijama – rekla nam je ukratko Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Koprivnica.

– Imamo osposobljene i educirane članove interventnih timova, tako da se specijaliziraju u određenim područjima – zaključuje Sočev.

Podravski je bio na mjestu događaja u vrijeme pokazne vježbe te u nastavku donosimo fotogaleriju u kojoj možete vidjeti kako je to izgledalo.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI