Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Čak 70 uzoraka nagrađeno zlatom, tri visokim zlatom

FOTO Chardonnay Bože Divjačka apsolutni je šampion 41. izložbe vina u Đurđevcu

Chardonnay đurđevačke vinarije Divjačko apsolutni je pobjednik 41. međunarodne izložbe vina u Đurđevcu koja se jučer održala na gradskoj tržnici. Divjačkovo vino osvojilo je nevjerojatna 94 boda i visoko zlato time uz titulu šampiona izložbe osvojivši i nagradu gradonačelnikovog vina. Nagradu za najboljeg vinara hobista osvojio je Željko Odobašićo čiji je zeleni silvanac također osvojio visoko zlato sa 91 bodom. Visoko zlato pripalo je i sivom pinotu Vinarije Matočec sa 92 boda, a više od trećine od pristiglih 206 uzoraka osvojilo je zlatne medalje odnosno njih 70.

-Rezultati su sjajni, posebno kada se uzme u obzir da je prošla godina bila dosta zahtjevna. Ljudi su se zaista potrudili i napravili dobra vina. Nažalost imamo i 20 neocijenjenih uzoraka i ti će se morati malo potruditi. Najviše je bilo graševine, a potom slijede rajnski rizling, chardonnay, pinot sivi i bijeli, zeleni silvanac. Uz izlagače iz Đurđevca i ostalih dijelova Podravine, imali smo uzorke i iz Virovitičko – podravske, Bjelovarsko – bilogorske te Zagrebačke županije, a uzorci iz Mađarske i Rumunjske i ove su godine našoj izložbi dali međunarodni predznak – rekao je Marijanko Ređep, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac koja je i organizirala ovu izložbu.

Božo Divjačko, majstor vinar čiji bi chardonnay s nevjerojatna 94 boda vjerojatno trijumfirao i na svjetskim izložbama, nije očekivao da će njegovo vino dobiti baš tako sjajnu ocjenu.

-Nadao sam se zlato, ali nisam mogao ni zamisliti ovako visoku ocjenu, ni da ću biti šampion. Naravno da sam ponosan i sretan jer ovako visoku ocjenu moje vino još nikad nije dobilo. Dobivao sam ocjene 88, 89, a izgleda da je chardonnayu odgovaralo što je još malo odležao – istaknuo je Divjačko.

FOTO Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka

SLAVI SE Tijelovo

FOTO/VIDEO Brojni vjernici na svetoj misi i procesiji u Đurđevcu

USKORO NATJEČAJ ZA RAVNATELJA BOLNICE, MATO DEVČIĆ RAZMIŠLJA O TREĆEM MANDATU:

“Skratit ćemo liste čekanja, urediti bolničku ljekarnu i objekt na Šoderici”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati