Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VILA MARE BAREZE SVA JE ZARASLA, ŠTO SMETA SUSJEDIMA I PROLAZNICIMA

FOTO “Da se Mara digne iz groba, od srama bi se vrnula v zemlju”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kuća Mare Bareze u posljednjih je desetak godina izazvala puno kontroverzi. Vila u Špoljarskoj ulici prvo je bila na meti pljačkaša, koji su odnijeli plijen vrijedan više od 100 tisuća eura, a nakon njezine smrti u siječnju 2016. godine, nastali su problemi oko vlasništva, jer je Bareza usmenom oporukom sve ostavila Filipu Glavašu, što je njezina rodbina pokušala osporiti. Sin poznatog slavonskog političara, jednog od osnivača HDZ-a, ali i osuđenog ratnog zločinca na kraju je, ipak, postao vlasnik objekta, ali o njemu nikada nije vodio brigu. Štoviše, nedavno je u njemu boravio Krunoslav Vuljak, mladi koprivnički odvjetnik, koji je iz kuće iselio prije otprilike godinu dana. Glavaš junior tada je kuću stavio na prodaju, iskazao cijenu od 273 tisuće eura, ali ona i dalje nije prodana, a u međuvremenu je sve oko nje zaraslo, što smeta prvim susjedima.

– Prazno je već godinu dana, sve stoji, a raslinje buja, širi se, trava raste, sve je zaraslo. Lisice hodaju po dvorištu i oko njega, zmije, komarci, šklopci, ma svega ima, a nama to smeta. Ljudi prolaze, znaju čija je to kuća, i ostaju u čudu kako je sve neuređeno i zaraslo. Jednom prilikom mi je po dvorištu gmizala debela zmija, dobro da ju je pas nanjušio i muž je onda reagirao. Sad dolazi ljeto, dani su topliji, ne mogu uopće sjediti vani koliko je to komaraca, a i strah me je dok jako puše da nam se ovaj bor ne sruši na dvorište – pojadala nam se Marija, koja živi točno nasuprot Barezina dvorišta.

Dolazi novi vlasnik?

Dodala je da je malog Glavaša svih ovih godina vidjela možda jednom te pohvalila bivšeg stanara Vuljaka, koji je sve to koliko-toliko održavao. Međutim, istaknula je naša sugovornica, „svjetlo na kraju tunela“ možda se, ipak, nazire.

– Dan prije nego ste vi došli bio je neki dečko i kosio ispred ulaza u kuću. Koliko sam čula, on je zainteresiran i kupio bi kuću. Navodno rješavaju papire i nadamo se da će tada biti bolje, jer ovo trenutno na ništa ne liči. On je sredio to pred ulazom, ali problem je sve ostalo. Vidite da je dvor veliki, pun zelenila i grmlja, ništa od toga se ne održava, a iza kuće je i potok pa bi trebalo i špricati protiv komaraca – rekla je Marija. Prisjetila se dana dok je u kući živjela Bareza i naglasila da je to bila neka sasvim druga priča.

– Mara je bila pedantna, ona je to održava, rezala, brinula o zelenilu, voljela je ovu kuću i dvorište. Sad je sve zapušteno i puno put sam rekla, da se Mara digne, od srama bi vrnula opet u zemlju. Srce bi je primilo. Zato se nadam da će se naći vlasnik i sve to srediti, jer šteta je da ovakav objekt propada i remeti mir svima koji živimo u neposrednoj blizini – zaključila je Marija.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati