Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Velik iskorak u području strukovnog obrazovanja

FOTO Dani otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac

Povodom obilježavanja EU tjedna i desete obljetnice članstva Hrvatske u Europskoj uniji župan Darko Koren sa suradnicima i ravnateljicom PORA-e Melitom Birčić obišao je Strukovnu školu u Đurđevcu. Ova je srednja škola danas organizirala Dane otvorenih vrata, a što to nudi đurđevačka srednja škola došli su provjeriti i učenici osmih razreda iz osam osnovnih škola koje gravitiraju ovom kraju.

Strukovna škola Đurđevac dio je Centra kompetentnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji, europskog projekta vrijednog nešto više od 30 milijuna kuna koji se upravo privodi kraju i čiji je nositelj Obrtnička škola Koprivnica.

-Puno novih aktivnosti se otvorilo s Centrom kompetentnosti. Na kraju smo s nabavkom opreme i provedba se bliži kraju, a puno toga smo upogonili te su brojni praktikumi stavljeni u funkciju. Posebno veseli što je ostvarena i suradnja s tvrtkama zainteresiranim za buduće zaposlenike koje mogu pronaći u našoj školi – istaknuo je ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, dok je župan Darko Koren naglasio kako je ovim projektom napravljen veliki iskorak na području strukovnog obrazovanja. -Cilj nam je obrazovanje što stručnijeg kadra koji će ostati u našoj zemlji, po mogućnosti i u našoj županiji. Đurđevac je primjer kako se vode obrazovne ustanove i ovo je pravi primjer škole za 21. stoljeće – kazao je Koren koji je s ostalim uzvanicima potom obišao praktikume, učionice i ostala mjesta na kojima su učenici Strukovne škole Đurđevac pokazali svoje vještine i ono što su naučili tijekom obrazovanja.

FOTO: Stjepko Gambiroža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati