Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
CRVENI KRIŽ DODIJELIO PRIZNANJA DANICI NIKŠA I LJILJANI SERTIĆ

FOTO Danica svoju kuću i nekadašnju gostionicu poklonila Crvenom križu za projekt pučke kuhinje

Danica Nikša prije pet mjeseci donirala je đurđevačkom Gradskom društvo Crvenog križa svoju kuću u Ulici Đure Basaričeka, u čijem je podrumu nekad bila i gostionica Fijaker, a za nesvakidašnji i hvalevrijedan potez sad je dobila i prigodno priznanje koje joj je uručio Robert Markt, izvršni predsjednik Crvenog križa Hrvatske. Tijekom cijelog života podržavala je razne humanitarne akcije, a kako ima riješeno stambeno pitanje, Danica nije htjela da njeno imanje na kojem je bila i gostionica propada pa se odlučila za nesvakidašnju donaciju.

-Tijekom Domovinskog rata moja kuća i gostionica bili su dom za brojne izbjeglice, a sad mi je želja da bude od koristi potrebitim građanima i volonterima Crvenog križa. Sigurna sam da sam donijela ispravnu odluku i da će to imanje opet imati društvenu i socijalnu korist – kaže Danica Nikša.

Đurđevačko Gradsko društvo Crvenog križa nema svoje prostorije pa će kuću iskoristiti za uređenje ureda i skladišta. Dio prostora planiraju iskoristiti i za pokretanje pučke kuhinje i socijalne samoposluge koja bi itekako dobro došla potrebitim građanima.

-U suradnji s Gradom Đurđevcom namjeravamo izraditi projekt uređenja kuće koji će biti prijavljen za potpore iz fondova Europske unije. Zahvaljujemo Danici Nikša na hvalevrijednoj donaciji – kaže Dubravka Jaković, predsjednica đurđevačkog Gradskog društva Crvenog križa.

Robert Markt uručio je i visoko priznanje Red Hrvatskog Crvenog križa dugogodišnjoj volonterki dr. Ljiljani Sertić. Već više od 60 godina dr. Sertić volontira u radu Društva, darivala je krv 88 puta, predavačica je Prve pomoći, a istaknula se i humanitarnim radom tijekom Domovinskog rata. -Ponosna sam na ovo veliko priznanje, a i dalje ću volontirati i dati svoj doprinos u aktivnostima Društva – kaže dr. Ljiljana Sertić.

Foto/video: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova je prekrasna biljka nevjerojatan prirodni lijek i raste u našem kraju

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati