Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

FOTO Dariu je u trenu izgorjelo 15 posto tijela! Sretan je što mu nisu stradala pluća

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dario Jakuš (38) obiteljske korijene vuče iz okolice Legrada, a u društvu četveronožne ljubimice, belgijske ovčarke Nike, zatekli smo ga na ušću Mure i Drave. Sredinom kolovoza doživio je iznenadnu nesreću zbog koje je pred koji dan otpušten iz bolnice, i to na vlastitu odgovornost.

Kako nam je ispričao, njegova kalvarija započela je dan nakon povratka s odmora, kada se prihvatio čišćenja krošnje javora u svom dvorištu.

– Odvezao sam granje već tri puta na reciklažno, a četvrtu rundu zgurao sam u pečenjaru i zapalio da kraj mene gori. Trebalo je sve biti pod kontrolom. Zapalio sam s malim brenerom pa sam odlučio dolijati malo benzina da se vatra rasplamsa. Nisam to radio prvi put. Imao sam kanistar od tri litre i prvi put sam dolijao malo, pa još malo i treći put kad sam dolijao, to se odmah zapalilo na veliko. Odskočio sam pola metra od straha i pritom se slučajno još zalio benzinom i počeo gorjeti. I ja i granje i drvo u blizini, sve je odjednom gorjelo. Istrčao sam van, bacao se po podu i betonu, skinuo hlače sa sebe, sreća da nisam imao majicu, inače bih izgorio i po glavi i prsima i tko zna kako bih završio. Ovako su stradale samo desna ruka i noga – objasnio je Dario, koji je zadobio opekline drugog stupnja i izgorjelo mu je 15 posto tijela.

Uspio se ugasiti uz pomoć vatrogasnog aparata koji je dograbio iz bunkera svog automobila. 

Srećom, susjedi su čuli njegove urlike, izašli iz kuća i odmah pozvali Hitnu.

– Od šoka se nisam složio da zovu Hitnu, govorio sam da sam u redu, da će to zarasti. Nasreću, moja susjeda radi na zagrebačkoj Traumatologiji na odjelu za opekline pa me nije poslušala već je odmah uzela mobitel. Stigli su za dvije minute, brzo me premotali i gas za bolnicu, nikad se brže nisam vozio prema Zagrebu nego taj put – priča.

Daria su smjestili na odjel za opekline, gdje je ležao 20 dana. Kako je sve krenulo u pozitivnom smjeru i rane su počele zacjeljivati, na vlastiti je zahtjev izašao iz bolnice.

Društvo na odjelu bili su mu brojni nesretnici koji su stradali u požarima, među kojima i vatrogasac koji je zadobio opekline, ali potpuno druge vrste u odnosu na Daria.

– Iako je izvana izgledao puno bolje nego ja, on je bio u puno goroj situaciji jer je udahnuo otrovne plinove i pluća su mu stradala. Ja sam imao sreće da nisam udahnuo ni vatru ni plinove. Nisam dugo vremena bio svjestan kakve su to bile ozbiljne ozlijede. Sreća moja, tijelo će zarasti, presretan sam da mi nisu stradala pluća – kazao je Dario.

FOTO Ustupio Dario Jakuš/Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati