Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Blatnjavi putevi puni rupa tijekom zimskih mjeseci zadaju probleme brojnim Podravcima, o čemu redovito i pišemo. Među njima je i Koprivničanka Davorka Banjac, koja godinama živi u Ulici Kozarnjak na koprivničkoj Vinici. Riječ je o malenoj ulici koja se nalazi između Ulice kneza Branimira i Tina Ujevića. Davorka nam se javila s problemom da joj se ispred kuće nalazi blatnjava staza koju mnogi mještani tog dijela grada koriste kao prečac prema gradu, a koja je posljednjih dana teško prohodna. Kako nam je pojasnila, radnici HEP-a popravljali su nešto na banderi, a kamion kojim su došli ostavio je velike tragove. Osim toga, kiša koja je nedavno padala dodatno je razrovala maleni put, koji ionako nije u najboljem stanju.

– Strašno je kakvo blato imam ispred kuće i dvorišta. To vam je, inače, staza koju koriste pješaci, voze se biciklisti, čak nekad i motorima prođu, jer svima krati put prema gradu za nekoliko minuta. Staza nije široka ni dugačka, ali nam je svima od velike koristi. Barem je bila, jer ovo sad nije dobro. I nije to prvi put, godinama se borimo da nam to poslože, jer svaki put kad je malo jača kiša imamo katastrofu. Pogotovo oni koji prolaze noću, jer radi samo lampa na središnjoj banderi pa ni ne vide kuda gaze – pojasnila nam je Davorka. Kaže kako svaki put dok ide prema obližnjoj trgovini sa sobom nosi maramicu kako bi očistila obuću, jer blato zna biti do gležnja.

– Gledajte, ako uzmem bicikl, ja sam za 10 minuta u centru. Hoću reći, tu sam u gradu, a živimo ko’ da smo ne znam gdje. Još me i ljudi znaju pitati kakvo mi je to blato pred dvorištem, kao da sam ja kriva za ovaj problem. Ne znam zašto ne poslože taj kratki dio, barem to nije neki trošak – mišljenja je Davorka, čija se kuća nalazi na samom brijegu, odnosno zadnja je u tom kratkom dijelu ulice. Na drugu stranu, prema glavnoj cesti, vodi širi put, no i s njim zna biti problema.

– Ta šira staza dobra je dok ne pada jaka kiša, nakon nje nastanu grabe i sve nosi dolje prema susjedu. Onda opet moramo zvati pa stave novi šoder i tako u krug. Već nam je neugodno stalno nekoga zvati, ali nema nam druge. No kažem, ovaj drugi, uži dio staze je više problematičan i nadam se da će ga uskoro srediti jer već pomalo gubim strpljenje – poslala je poruku odgovornima nezadovoljna mještanka Kozarnjaka.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati