Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tu, među nama

FOTO Djeca do škole hodaju po „cesti smrti“ jer su joj preblizu

Djeca iz pojedinih dijelova grada, ali i samog grada Ludbreg nemaju pravo na besplatan autobusni prijevoz do škole. Zapravo, nemaju uopće mogućnost prijevoza autobusom. Ta problematika posebno je izražena u slučaju šest učenika iz jednog od najmanjih prigradskih naselja. Uz to, što je posebno zabrinjavajuće, dolazak djece do škole  moguć je samo putem sada već zloglasne državne ceste D24.

Radi se o prometnici koja spaja Ludbreg i Varaždinske toplice. Događaji na toj prometnici mnogo puta su punili redove crne kronike. Prometnih nesreća sa smrtno stradalima bilo je baš i na križanju gdje se prometnica iz Kućana spaja s državnom cestom.  Stoga je očekivano da su roditelji zabrinutu kada pošalju djecu pješice u školu iako ona nije previše udaljena. Na taj problem upozorila je i gradska vijećnica Maca Jančić, koja je od grada i zatražila rješavanje spomenutog problema.

Činjenicu da autobus ne vozi kroz Kućan potvrdili su nam i mještani, ali i ukazali na zanimljivu informaciju kako kroz njihovo naselje nikad nije prolazio autobus.

– Znam da se radi o tome da se autobus plaća do određene daljine od škole. Tu u Kućan autobus nikad nije dolazio po djecu, ali mi niti nemamo autobusnu stanicu – naveo je Antun Novota, jedan od stanovnika Kućana Ludbreškog.

Kako je najavljeno, problem bi se uskoro trebao i riješiti. Naime, županija autobusni prijevoz učenika do škola plaća svim učenicima kojima je škola udaljenija od pet kilometara. Radi se o naseljima Apatija, Bolfan, Čukovec,  Segovina, dok ostala gradske naselje time nisu obuhvaćena. Tu u priču ulazi grada, koji iz svojeg proračuna finalizira prijevoz iz ostalih gradskih naselja, ali ne iz samoga grada i Kućana. Iako su neke gradske ulice udaljenije od škole nego kuća na početku Kućana Ludbreškog, djeca ne moraju prelaziti po opasnoj prometnici te cijelo vrijeme koriste pješačku stazu. Ipak, na vidiku je rješenje ovog problema, barem što se tiče Kućana Ludbreškog.

Kaka doznajemo i djeca iz Kućana će imati prijevoz do škole jer je grad u svojem angažmanu to organizirao.

– Činjenica je da do sad jedino djeca iz naselja Kućan nisu imala osiguran prijevoz, uz naravno djecu iz samog Ludbrega. Kako bismo omogućili ravnopravan status učenika, ali i sigurniji put do škole, osnovnoškolci iz Kućana sada će do škole ići autobusom. Oni do škole moraju ići cestom D24 koja nikako nažalost da dođe na red za uređenje te im ovime omogućujemo povećanje sigurnosti na putu do škole – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

FOTO google maps

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Posljedice nevremena

Grom udario u kuću nedaleko od Križevaca. Kod Ludbrega izazvao požar kosilice

Župan ističe da Općina Kalnik uopće nije uputila zahtjev za proglašenje prirodne nepogode tuče

Koren: “Kešer netočnim informacijama obmanjuje javnost i dovodi do krivih zaključaka”

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ NA RKC-U NAJAVIO

Kroz godinu dana u Koprivnici će se početi graditi vanjski bazeni

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

Održana Zlatna bućka Podravine

FOTO/VIDEO Ribiči iz Azila “nabućkali” soma teškog gotovo 30 kilograma


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati