Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
CESTOVNA UTRKA KROZ PODRAVINU

FOTO Domaći pulen Jan Tisaj najbrži, 106 km odvozio za dva i pol sata, odlična i Zlatica Pernjak

Lijepo vrijeme, atraktivna staza, predivna prirodna i natjecateljska draž danas su u Koprivnicu privukli nešto više od 80 biciklista, koji su se okupili na prvoj Robin Granfondo utrci. Riječ je o utrci cestovnog karaktera, čiji je start i cilj bio podno koprivničkog stadiona, a staza duga 106 kilometara i s 1000 metara nadmorske visine vodila je kroz brojna podravska mjesta.

Vozilo se tako kroz Rasinju, Dugu Rijeku, Ludbreški Ivanec, Veliki Poganac, Lepavinu, Hudovljane, Gornju Veliku, penjalo se na Stankov vrh pa spuštalo prema Starigradu, Štaglincu, Glogovcu, Koprivničkim Bregima i jurilo ravnicom kroz Hlebine i Peteranec prema završnom cilju u Koprivnici. Dakle, vozači, koji su došli iz brojnih mjesta kontinentalne Hrvatske, pa i šire, uživali su u prirodnim ljepotama koprivničke Podravine, a usput i testirali mogućnosti na zahtjevnoj stazi, na kojoj im je male probleme stvarao i vjetar.

U takvim uvjetima najbolje se snašao domaći natjecatelj Jan Tisaj, koji je u cilj ušao za 2:30:56 sati. Prosječno je vozio 42,1 km/h, a završio je šest sekundi prije drugog Aleksandra Radunovića iz BK Dinamo Zagreb. Treći je bio Luka Ivan Tomić iz BK Rijeka. Jan je, inače, sin Hrvoja Tisaja, predsjednika BK Rotor, koji je i organizirao ovu utrku. U ovoj utrci branio je boje upravo koprivničkog kluba, a inače vozi i član je jednog slovenskog te veliki europski potencijal. Kada znamo da je još uvijek junior, tada je jasno da njegovo vrijeme tek dolazi, što je potvrdila i ova utrka.

Domaći BK Rotor u ovoj je utrci imao desetak predstavnika, a svakako treba pohvaliti i Alena Rupu, koji je završio šesti, s minutu i pol slabijim vremenom od Tisaja. Također, šest sekundi nakon njega u cilj je ušao deveti Ivan Virovec, a u top 20 ušao je i Damir Kukec, koji je bio 14.

Što se tiče djevojaka, najbrža je bila Majda Horvat iz Škole biciklizma Zagreb, koja je stazu odvozila za 2:47:23. U ukupnom poretku bila je sjajna 18. Od domaćih predstavnica vozila je Zlatica Pernjak, koja je u ženskom poretku bila druga, a ukupno 34., što je odličan rezultat. Ona je u cilj ušla 10 minuta nakon Majde. Kako to u pravila i biva, organizatori su za sve najbolje po kategorijama osigurali prigodne nagrade, a trojica najboljih u ukupnom poretku zaslužila su i onu financijsku.

FOTO: Nikola Wolf i Vedran Tkalec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati