Predstavljena kuharica Miljenka Grgaca

FOTO Đurđevački umirovljenik sakupio gotovo 200 recepata za tradicionalna podravska jela

U Restoranu i pivnici Stari grad u petak je predstavljena knjiga o jelima i gastronomiji Miljenka Grgaca „Kaj so jeli“. Ovaj đurđevački umirovljenik, strastveni sakupljač recepata i ljubitelj kuhanja, knjigu je podnaslovio „Starinska košta, jeliš, rana ili jela Đurđevačke Podravine od prapočetkov“, a nakladnik knjige je đurđevačka knjižnica.

Knjiga „Kaj so jeli“ je već dobila pozitivne ocjene Etnografskog muzeja iz Zagreba i Instituta za folkloristiku i etnologiju, o autoru kao strastvenom kuharu, te o razlici između gastronomije i gastrolatrije, uz svoje pjesme, nadahnuto je govorila pjesnikinja i književnica Božica Jelušić. Ona je ocijenila da će Grgaceva knjiga, s gotovo dvije stotine izvornih recepata biti vrijedan doprinos i turističkoj gastro ponudi Grada Đurđevca. Iznenađenje autoru priredile su članice Udruge žena grad Đurđevca, koje su mu poklonile svoj gastro suvenir, „Cocel z pogačom“.

-Raduje me što je Grad Đurđevac prepoznao moj pedesetogodišnji trud u sakupljanju i čuvanju naše gastro baštine te da su neka od starinskih jela već postala gastro brend i na jelovniku su Restorana i pivnice Stari grad –  istaknuo je Grgac koji se i sam iskazao s nekoliko starinskih jela, a svi prisutni na izložbi počašćeni su i njegovom knjigom.

FOTO Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

CESTA ZATVORENA ZA SAV PROMET

UPRAVO Frontalni sudar auta i kamiona. Poginula jedna osoba

IZ JOSIPOVOG RASADNIKA UKRADNO JE VIŠE STOTINA SADNICA RUŽA

VIDEO “Da ih uzgojim, trebale su mi dvije i pol godine, a sada su doslovno preko noći nestale”

Dostojan ispraćaj, visok standard i kvalitetna usluga

Mahonija pogrebno poduzeće – Josip Behin: u sklopu Uprave groblja kompletna pogrebna usluga