U Restoranu i pivnici Stari grad u petak je predstavljena knjiga o jelima i gastronomiji Miljenka Grgaca „Kaj so jeli“. Ovaj đurđevački umirovljenik, strastveni sakupljač recepata i ljubitelj kuhanja, knjigu je podnaslovio „Starinska košta, jeliš, rana ili jela Đurđevačke Podravine od prapočetkov“, a nakladnik knjige je đurđevačka knjižnica.
Knjiga „Kaj so jeli“ je već dobila pozitivne ocjene Etnografskog muzeja iz Zagreba i Instituta za folkloristiku i etnologiju, o autoru kao strastvenom kuharu, te o razlici između gastronomije i gastrolatrije, uz svoje pjesme, nadahnuto je govorila pjesnikinja i književnica Božica Jelušić. Ona je ocijenila da će Grgaceva knjiga, s gotovo dvije stotine izvornih recepata biti vrijedan doprinos i turističkoj gastro ponudi Grada Đurđevca. Iznenađenje autoru priredile su članice Udruge žena grad Đurđevca, koje su mu poklonile svoj gastro suvenir, „Cocel z pogačom“.
-Raduje me što je Grad Đurđevac prepoznao moj pedesetogodišnji trud u sakupljanju i čuvanju naše gastro baštine te da su neka od starinskih jela već postala gastro brend i na jelovniku su Restorana i pivnice Stari grad – istaknuo je Grgac koji se i sam iskazao s nekoliko starinskih jela, a svi prisutni na izložbi počašćeni su i njegovom knjigom.
FOTO Grad Đurđevac