Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
radovi u punom jeku

FOTO Dva velika projekta spriječit će desetke prometnih nesreća i poplave ulica

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radovi u Pavelinskoj i Ulicama Ivana Česmičkog u punom su tijeku, a po završetku, osim izgradnje vrijedne infrastrukture, oni bi trebali riješiti problem učestalih prometnih nesreća, ali i poplavljenih ulica. Radovi koji bi trebali biti završeni do početka listopada u Ulici Ivana Česmičkog i do kraja godine u Pavelinskoj u potpunosti će promijeniti promet na tom inače vrlo problematičnom raskrižju, ali i spriječiti poplave na prometnicama.

Kao prvo, u Pavelinskoj će se zatvoriti željezničko-cestovni prijelaz, a pruga na tom dijelu već je izmještena na novu trasu koja prolazi nad cestovnim podvožnjakom. Upravo na dijelu gdje se nalazio željeznički prijelaz, Pavelinska će ulica pedesetak metara prolaziti uz prugu i onda dolazi do podvožnjaka, nakon čega se uključuje na koprivničku obilaznicu, točnije ulice Ivana Česmičkog.

Ova verzija raskrižja bit će mnogo sigurnija za promet jer se dosad na tom raskrižju događalo mnogo nesreća, a tamo će biti i nova prometna regulacija. Dakle, Ulica Ivana Česmičkog imat će prednost prolaska. Dosad to nije bio slučaj, jer Pavelinska je zbog sigurnosnih razloga morala biti cesta s prednošću prolaska kako se ne bi događali čepovi na pružnom prijelazu. U protivnom bi vozači čekali da se uključe na obilaznicu. Upravo zbog toga, na tom raskrižju događalo se i desetak prometnih nesreća na godinu, često i s ozlijeđenim ljudima.

Vozači koji su prelazili kroz Ulicu Ivana Česmičkog često nisu gledali znakove, a mislili su da se nalaze na glavnoj ulici i tako izazivali prometne nesreće. Zbog ovih radova Ulica Ivana Česmičkog zatvoren je za kompletan promet, što predstavlja problem mnogim građanima koji ju koriste za dolazak na posao, posebice stanovnicima Koprivničkog Ivanca, ali i biciklistima koji sad moraju koristi zaobilazni put kroz Kunovec i Kunovec Breg, što je višestruko duža ruta.

No, od izvođača doznajemo da je, zbog sigurnosti, cesta morala biti zatvorena za apsolutno sav promet. Otvaranje ove dionice očekuje se 6. listopada Također, u Pavelinskoj su u tijeku radovi na još jednom vrlo važnom projektu, a to je retencija koja će se izgraditi u sklopu projekt aglomeracije Koprivnica.

Pojednostavljeno, radi se o cijevima profila čak tri i pol metra koje će moći primiti vršni vodeni val kod jakih kiša i tako spriječiti poplavu na ulicama, pa tako i podvožnjaku u Starčevićevoj. Osim toga, u ulici se radi kompletna rekonstrukcija čitave infrastrukture, od plina, odvodnje i vode do struje i javne rasvjete. Upravo zbog toga svi će potrajati do kraja godine.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE UNIŠTILA IM SVE ŠTO SU CIJELI ŽIVOT GRADILI

VIDEO Dragica: “Hoću samo svoju hižu, nikaj drugo mi ne treba, nikakvo bogatstvo!”

TU, MEĐU NAMA

FOTO/VIDEO Marijan Fuček jedini u Hrvatskoj izrađuje cimbule

Izbjegnuta tragedija

UPRAVO Muškarac vozilom sletio u kanal pun vode, spasili ga u zadnji čas

KANLIZACIJA JE ZAVRŠENA, PROČISTAČ DO KRAJA GODINE

Privodi se kraju projekt vrijedan 35 milijuna eura

Pokidao limeni krov

FOTO Jak vjetar oštetio Palaču pravde

BURAN VIKEND U ŽUPANIJI

Osam kaznenih djela, prometna s ozlijeđenima i požar

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI