Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Predstavljeni su svi odjeli sveučilišta

FOTO Festival znanosti i Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever u Koprivnici

Sveučilište Sjever je i ove godine organiziralo Festival znanosti u sklopu kojeg je danas održan i Dan otvorenih vrata Sveučilišnog centra Koprivnica. Srednjoškolci i budući studenti mogli su vidjeti iz prve ruke koje to studije mogu upisati u Koprivnici i Varaždinu. Mogli su upoznati i saznati sve o studijskim programima, razgovarati sa studentima i čuti njihova iskustva, upoznati profesore, kao i pogledati kabinete i laboratorije sveučilišta.

U dva dana trajanja Festivala znanosti u Varaždinu i Koprivnici, Sveučilište sjever je obišlo oko tisuću posjetitelja, a neki od njih će zasigurno svoje obrazovanje već ove jeseni nastaviti ondje. Festival je obišao i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima, a prorektorica za znanstveno – umjetnički rad i međunarodnu suradnju Anica Hunjet zahvalila je svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji programa.

-Od utorka do petka u oba sveučilišna centra održano je stotinjak radionica, predavanja, izložbi, prezentacija. Održan je i koncert, a program je zamišljen da se predstave svi odjeli Sveučilišta Sjever i svi studijski programi. Željeli smo približiti učenicima srednjih škola naše sadržaje i programe da vide što nudimo i pobudimo njihov interes, a ako bude prilike i upišu naš studij. Ovogodišnji festival donio je duboku analizu različitih aspekata inteligencije, od ljudske i umjetne do emocionalne i umjetničke, a spremili smo zabavne sadržaje za velike i male – istaknula je Hunjet.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati