Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

FOTO Franjo (92): “Pukla mi je noga, no već sam drugi dan nakon operacije hodao!”

Franjo Kolar (92) naš je Koprivničanac kojeg smo redovito sretali na glavnom gradskom trgu i ulicama gdje se družio s prijateljima. No, nezgoda koju je doživio na proljeće, točnije krajem svibnja, usporila ga je u njegovoj uhodanoj svakodnevnoj rutini. Ipak, Franjo se nada da će se za koji mjesec njegove zdravstvene poteškoće smanjiti, a on vratiti starim navikama.

Kolar je vitalan i neumoran umirovljenik koji se do pred koji mjesec svakodnevno gradom kretao na svom biciklu. Tog popodneva 29. svibnja dogodilo se da se pred njim i njegovim kotačima stvorio automobil zbog kojeg je snažno nagazio na kočnicu bicikla, izgubio ravnotežu i pao.

Pri tom nesretnom padu, pukla mu je noga u bedru i Franjo je odmah završio na kirurgiji Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

– Operirao me doktor Teufel, a doktor Gašparić mi je kad me vidio taj dan na odjelu kazao da ću već drugi dan hodati, i makar sam, priznajem, bio pomalo skeptičan na tu njegovu izjavu, zbilja je ispalo tako. Već drugi dan sam ustao i hodao uz pomoć štaka. Nažalost, u međuvremenu sam obolio na desnu ruku, ne znam točno od čega, vjerojatno baš od štake, je li mi stradala tetiva ili nešto drugo, ne znam, no sad čekam pregled kod ortopeda da vidim što ćemo dalje – govori Franjo kojem je nakon pada s bicikla u bedru ugrađena šipka i dva šarafa, a hoda uz pomoć štake. Bez obzira na ove „novitete“, 92-godišnji Franjo se ne predaje.

– Takav sam tip čovjeka, ne predajem se, ne priznajem poraz, samo pobjedu. Naučen sam biti neovisan, sve si uzeti i spremati sam. Moji doma me špotaju jer ja već razmišljam o proljeću kad ću ponovo zasjesti na moj bicikl i krenuti u grad i susresti se s prijateljima. Za sad šećem samo do podvožnjaka, no polako se vraćam u formu – kazao nam je Franjo Kolar koji se pred mjesec dana vratio s rehabilitacije u toplicama.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ideja za gradnju Valentu je došla u snu, ali inspektori su neumoljivi

VIDEO: Krenulo rušenje tridesetak metara visokog tornja pored Križevaca

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

Upišite pojam koji želite pretraživati