Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
GRAĐANI ZABRINUTI ZBOG DEVASTACIJE CRNE GORE

FOTO Hrvatske šume: Srušili smo odumrla i bolesna stabla

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Što se to događa već nekoliko tjedana u Crnoj gori, omiljenom izletištu i lokaciji za rekreaciju brojnih Koprivničanaca, s razlogom se pitaju građani ovih dana. Lokacija koja se inače koristi kao trim staza, ali i za ugodne šetnje već mjesec je dana van funkcije. Da teren nije moguće koristiti uvjerili su se i učenici jedne koprivničke škole, koji upravo ovdje početkom školske godine održavaju svoj tradicionalni kros. Ovaj su put zbog „šumskih radova“ čak dva puta mijenjali termine natjecanja da bi ga na kraju održali na gradskim ulicama.

Posječena šuma izgleda jadno i zapušteno, slažu se oni koji su ovih dana prošetali Crnom gorom. Šumski predio Crna gora spada u gospodarsku jedinicu Dugačko brdo i njom gospodari Šumarija Koprivnica iz koje nam je potvrđeno da su u razdoblju od 20. rujna do 11. listopada njihovi radnici izvršili sječu stabala tzv. slučajnog prihoda.

Slučajni prihod podrazumijeva doznaku i sanaciju odumrlih, bolesnih, izvaljenih i polomljenih stabala te rubnih stabala koja ugrožavaju sigurnost na privatnim parcelama.

– Radovi koji se nastavljaju su izrada ogrjevnog drva iz preostalih dijelova stabala od strane lokalnog stanovništva uz uspostavu šumskog reda, što bi trebalo biti gotovo do kraja godine – pojasnili su iz koprivničke Šumarije.

Što se tiče korištenja šumskog predjela Crna gora i trim staza, veće grupe kao što su vrtići, škole i udruge trebaju se javiti sa zahtjevom te ishoditi suglasnost za korištenje šume i šumskog zemljišta, poručili su iz Šumarije.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

ULJEPŠALI IM NADOLAZEĆE BLAGDANE

Podravka i Dominik Livaković razveselili članove udruge “Veliko srce” vrijednom donacijom

adosti i uzbuđenja nije manjkalo

Sveti Nikola razveselio mališane s područja Općine Pitomača

RASPISAN JAVNI POZIV

Podravska općina sufinancira umjetno osjemenjivanje junica i krava

Upišite pojam koji želite pretraživati