Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO I VIDEO: Arham Nazarian u Koprivnici otkriva okuse armenske kuhinje

Arham Nazarian kuhar je iz Armenije, a životni ga je put doveo do Hrvatske, točnije do Koprivnice, gdje se nedavno i zaposlio u pivnici K Franzu. Njegovim dolaskom armenska kuhinja postala je dio svakodnevne ponude pivnice K Franzu, a idući vikend tamo će se održati i dani u svijetu te vrlo cijenjene kuhinje.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Iako Armenac, godinama je živio u Ukrajini, točnije Odesi, gdje je imao svoj restoran na samoj obali Crnog mora. No, zbog rata je, kao i mnogi njegovi sugrađani, bio primoran odseliti se. Iako ne govori hrvatski, a ne razumije ni engleski, s Arhamom se nije teško sporazumjeti budući da su brojne riječi, ako ne zajedničke, onda u svakom slučaju slične. U Hrvatsku je došao sa suprugom i djetetom, koje je ovdje krenulo u školu. Ovdje u svakom slučaju namjeravaju ostati, barem dok se situacija u Ukrajini ne smiri.

– Iako rat nije dospio do Odese, kao i u cijeloj zemlji, vlada opći osjećaj nesigurnosti. Granate su padale u Hersonu, koji je od Odese udaljen kao Koprivnica od Zagreba. No, jedna je raketa pala gotovo stotinjak metara od mene, svakako smo se svi počeli bojati za naše živote – rekao nam je Arham, koji je u Hrvatskoj lijepo prihvaćen, a gdje je brzo pronašao i posao.

U hrani su uživali i trener Slavena Zoran Zekić, direktor kluba Aleksovski te prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša

– U Koprivnici radim sad nešto više od tjedan dana i sad pripremam hranu na armenski način. Ima tu svega, različitog mesa i povrća – priča nam Arham, koji nam je pripremu hrane i demonstrirao, a svu hranu uključujući i povrće priprema  na gurmanskoj sablji.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI