Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Ivančani proslavili Dan Općine

Općina Koprivnički Ivanec svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine. Zoran Vrabelj, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene i planirane projekte te istaknuo kako se ulagalo u infrastrukturu kroz izgradnje pješačkih staza te uređenje dječjih i sportskih igrališta, a neizostavne su bila i izdvajanja za poduzetništvo.

-Izgrađene su pješačke staze u Vinogradskoj ulici i to s LED rasvjetom i u dijelu Ulice Matije Gupca, dok je u dijelu Koprivničke ulice obnovljena županijska cesta. Obavljena je i rekonstrukcija postojećeg igrališta u Koprivničkom Ivancu koja je obuhvatila i izgradnju malonogometnog igrališta, a u dugoročnom planu je gradnja novog objekta s tribinama. Izgrađene su sjenice na dječjim igralištima, a ulagalo se i u sportske objekte u Botinovcu i Pustakovcu. Mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja nudimo subvencije od 20.000 kuna, u stopostotnom iznosu financiramo prehranu u školskoj kuhinji, studente kreditiramo sa po 500 kuna mjesečno, a imamo i subvencije namijenjene poduzetnicima – naglasio je Zoran Vrabelj.

Jedna od najvažnijih planiranih investicija je izgradnja nove zgrade za dječji vrtić u Koprivničkom Ivancu. Prema prvim procjenama troškovi izgradnje iznose 8,9 milijuna kuna.

-Projekt smo kandidirali za potporu iz fonda Europske unije i maksimalno možemo dobiti 4,1 milijun. Vjerujem da će naš projekt dobiti potporu te da će uskoro krenuti izgradnja vrtića. Županiji smo prenijeli prava za gradnju vezano uz školsku zgradu pa očekujemo da će se realizirati i projekt vezan uz školu – zaključio je Zoran Vrabelj.        

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati