FOTO Ivančani proslavili Dan Općine

Općina Koprivnički Ivanec svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila je Dan Općine. Zoran Vrabelj, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene i planirane projekte te istaknuo kako se ulagalo u infrastrukturu kroz izgradnje pješačkih staza te uređenje dječjih i sportskih igrališta, a neizostavne su bila i izdvajanja za poduzetništvo.

-Izgrađene su pješačke staze u Vinogradskoj ulici i to s LED rasvjetom i u dijelu Ulice Matije Gupca, dok je u dijelu Koprivničke ulice obnovljena županijska cesta. Obavljena je i rekonstrukcija postojećeg igrališta u Koprivničkom Ivancu koja je obuhvatila i izgradnju malonogometnog igrališta, a u dugoročnom planu je gradnja novog objekta s tribinama. Izgrađene su sjenice na dječjim igralištima, a ulagalo se i u sportske objekte u Botinovcu i Pustakovcu. Mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja nudimo subvencije od 20.000 kuna, u stopostotnom iznosu financiramo prehranu u školskoj kuhinji, studente kreditiramo sa po 500 kuna mjesečno, a imamo i subvencije namijenjene poduzetnicima – naglasio je Zoran Vrabelj.

Jedna od najvažnijih planiranih investicija je izgradnja nove zgrade za dječji vrtić u Koprivničkom Ivancu. Prema prvim procjenama troškovi izgradnje iznose 8,9 milijuna kuna.

-Projekt smo kandidirali za potporu iz fonda Europske unije i maksimalno možemo dobiti 4,1 milijun. Vjerujem da će naš projekt dobiti potporu te da će uskoro krenuti izgradnja vrtića. Županiji smo prenijeli prava za gradnju vezano uz školsku zgradu pa očekujemo da će se realizirati i projekt vezan uz školu – zaključio je Zoran Vrabelj.        

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI