Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZAVRŠILA SVEČANA SJEDNICA, SLIJEDE SPORT I GLAZBA

FOTO Jakšić: Zajedno ispisujemo snove za neke nove klince, čuvajmo tolerantnost i ljudskost

Koprivnica je danas prava ljepotica. Rezultat je to kvalitetnog rada gradskog tima na čelu s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem koji se obratio publici u prepunoj dvorani na svečanoj sjednici gradskoga Vijeća.

– Kiša je ipak stala znači da smo bili jako dobri unazad godinu dana. Skupile su se godine, puno toga se promijenilo od prošlog rođendana, a ostali su ponos i srce koje malo brže kuca kad se približi Koprivnici – kazao je Jakšić te podsjetio da obrise nekih novih snova ispisujemo zajedno, svi mi Koprivničanci, a za neke nove klince koji dolaze.

Gradonačelnik je podsjetio da živimo u vrlo speifičnim vremenima koja su potpuno promijenili covid pandemija i ratovi.

– Zato je nikad više nego danas potrebno čuvati tolerantnost i ljudskost koju grad nosi u sebi. Da razmišljamo o klimatskim promjenama, nepogodama koje nose za sobom i donosimo odluke kojima ćemo sačuvati ovaj naš mikrosvemir. Nikad više nego danas potrebno je razgovarati o novim obrazovnim modelima koji će moći stvoriti novi gospodarski model – istaknuo je Jakšić.

Koprivnica je na slici Hrvatske, pogotovo EU i svijeta, jedna mala točkica, ali nama najsjajnija, a s 30 posto županijskog stanovništva činimo 60 posto zaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji. Jakšić je spomenuo i važnost razvoja gospodarstva koje predvodi Podravka.

Iskazivanje ljudske komponente vidljivo je u odnosu prema osobama starije životne dobi, podijeli uskrsnica i božićnica umirovljenicima koje će od nove godine biti još veće, gradnji novog centra Crvenog križa, a jedan od najvećih projekata, Aglomeracija, ide svome kraju. Možemo se pohvaliti i činjenicom da smo drugi u državi po razvrstavanju otpada s ciljem da dođemo na prvo mjesto, kazao je.

– No, mladost, bez nje nema budućnosti. Mladost je dočekala potpuno novu školu na Podolicama, za njih imamo poruku da na tome ne planiramo stati već ulazimo u nikad veći ciklus investiranja u vrtiće, škole, sveučilišne kapacitete – poručio je gradonačelnik te dodao da će do nove proslave dana Grada na račun ITU mehanizma biti pokrenuta izgradnja dvaju novih vrtića, nove tržnice, knjižnice, podići kvaliteta Sveučilišta Sjevera. Nastavit će se borba za studentski i učenički dom, a Koprivnica će se još više povezati sa susjedima jer se to od centra Podravine i očekuje.

Pred nama je intenzivno i zahtjevno putovanje na kojem neće sve biti idealno, neće sve ići ravno, ali ni u ovih 667 godina nije išlo ravno.

– Naša upornost i radišnost nam jasno govore da kad zajedno gledamo u smjeru rasta i napretka mora biti rezultata. Koprivnica je uvijek imala visoko dignutu ljestvicu u zrak, a Koprivničanci su ju znali dosegnuti i preskočiti. Imamo vjerojatno najljepši središnji trg u Hrvatskoj. Sad ću reći nešto na što će se neki možda nasmijati, ali da je Pariz samo malo lepši bil bi lepi kak’ Koprivnica. Čuvajmo našu slobodu tolerantnost, otvorenost, spremnost da prihvaćamo različitost, ostanimo takvi, ostanimo svoji – završio je Jakšić.

Gostima se obratio i Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina koji je kazao kako je s veliki veseljem i pažnjom slušao o uspjesima susjedne Koprivnice koja baš poput grada kojim upravlja njeguje tolerantnost, pozitivnu energiju i optimizam.

Obratio se i župan Darko Koren koji je podsjetio na ono što je Županija učinila unazad godinu dana, a što je bitno utjecalo na razvoj Koprivnice. Spomenuo je energetsku obnovu bolnice te Centar kompetentnosti koji svojim sadržajem i urbanističkom komponentom daje dodatni pečat gradu. Prema njegovim riječima, u fazi razvoja je nova zgrada srednje škole, ali i raspisivanje natječaja za novi učenički dom.

Čestitao je ispred predsjednika Vlade i ministar Ivan Malenica, koji je je kazao da će Vlada i nadalje usmjeravati resurse u razvoj svih krajeva, a upravo je Koprivnica svijetli primjer kako sačuvati kvalitetu života i ostvariti rast gospodarstva.

Orsat Miljanić, izaslanik predsjednika RH istaknuo je kako je Koprivnica grad dobar za život, a razvoj i napredak uočljiv je svakim posjetom. Solidarnost i humanost koju njeguju Koprivničanci ono su što nas mogu spasiti u vremenima koja dolaze, poručio je.

Prije same podjele medalja i plaketa, glazbenu poslasticu su izveli Marko Košutić i Marin Hraščanec, Podravina moja spi.

Plakete Grada Koprivnice primili su Sveučilište Sjever, FUNK, DVD Jagnjedovec.

Medalje Grada dobili su Zdravko Dizdar, Ivica Jurenec, Krunoslav Jajetić, Ivan Petak, Vesnica Mlinarić, Adela Sočev, Đurđa Jurenec, Antun Talan, Krunoslav Domović, Slavko Lončarić, Želimir Restović i Marijan Buzina.

U ime ovogodišnjih dobitnika obratila se Adela Sočev koja je istaknula kako je velika čast dobiti nagradu Grada u kojem djelujete. Sočev je kazala kako su ovo rezultati dugogodišnjeg djelovanja, a ne slučajnog uspjeha preko noći.

– Grad vodi brigu o najrazličitijim segmentima društva, vrednuje naš rad i cijeni uspjehe, Grad je pravi partner i prijatelj – rekla je Adela Sočev.

Svečana sjednica završila je, kako drugačije nego skladbom Koprivnica grade moj u izvedbi Marina i Rajnarda Hrašćanca i Marte Redžep.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SUMNJA U NEISPRAVNOST

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni

prugovac ipak u eliti, prva žnl i dalje vrlo jaka

Nova Elitna i ŽNL bit će vrlo atraktivne, znamo kad počinju i popis svih klubova po ligama

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

Građani donirali 245 kilograma hrane i 81 higijensku potrepštinu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati