Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
krajnji rok 30. ožujka

FOTO: Konačno na obzoru završetak radova na trgu, stiglo i solarno stablo

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog list

Osam dana ostalo je do zadnjeg roka završetka obnove Zrinskog trga i Trga bana Josipa Jelačića u Koprivnici. Rok završetka radova na središnjim gradskim trgovima, Zrinskom trgu i Trgu bana Josipa Jelačića, je 30. ožujka. Nakon tog datuma održat će se i tehnički pregled izvedenih radova, nakon čega će se izvršiti preuzimanje izvedenih radova od strane Grada Koprivnice – potvrdili su nam u Gradu.

Gotovo godinu dana već traju ovi dva milijuna eura vrijedni radovi koje izvodi slavonskobrodski Sitolor, a sada je, čini se, kraj ipak jako blizu. Probijanje rokova uslijed problema u distribuciji sirovina, poskupljenje nekih materijala te problemi s radnom snagom i nepredviđene „situacije“ s podzemnom infrastrukturom odužili su ove radove. Datum otvorenja još uvijek nije poznat ni što Grad sprema u povodu, no neslužbeno doznajemo kako bi prvi veliki koncert na novom trgu mogao biti onaj Petra Graše, najvjerojatnije za Praznik rada 1. svibnja, naravno posluži li nas vrijeme. Nije isključeno da to bude i formalno otvorenje novih trgova – naravno prođe li tehnički pregled u redu. To je i jedan od razloga zašto su u gradskoj upravi zasad još uvijek oprezni.

Mnoge je građane tijekom ovih mjeseci zanimalo, a neki su se javili i u redakciju, pitajući što je s mramornim pločama i stupovima rasvjete koji su bili na starom trgu. Pojavile su se priče kako su još uvijek iskoristivi materijali  završili na raznim privatnim adresama, no to nije točno.

– Prilikom izvođenja radova obavljena je demontaža svih postojećih elemenata opločenja na trgovima, urbane opreme i sustava javne rasvjete. Po demontaži, većina navedenog materijala zbrinuta je od strane izvođača radova na deponij – doznajemo u koprivničkoj gradskoj upravi gdje dodaju kako je jedan dio, koji je bilo moguće demontirati uz minimalna oštećenja, odvezen na privremeno skladištenje u prostor koprivničkog Kampusa. – Nakon obavljenih radova demontaže navedenih materijala, utvrđeno je da svojim stanjem nisu sukladni za ponovnu ugradnju te je na kraju veći dio zbrinut na deponiju građevinskog materijala u Koprivnici, dok je jedan dio i dalje uskladišten u prostoru Kampusa – pojasnili su u Gradu Koprivnici.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati