Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
VELIKO PRIZNANJE

FOTO Koprivnica je najbolji grad u Hrvatskoj u Eco City kategoriji!

Koprivnica je osvojila titulu za Najbolji grad u Eco City kategoriji. Ovogodišnji finalisti, uz Koprivnicu, bili su prošlogodišnji pobjednik Osijek, zatim Krk, Trogir i Vinkovci. Sve su to gradovi koji se najviše ističu svojim dobrim praksama, projektima i rješenjima na području gospodarenja otpadom i zaštite okoliša. Uime Grada Koprivnice nagradu je preuzeo gradonačelnik Mišel Jakšić.

Izbor najboljih gradova i ove se godine održao u organizaciji Jutarnjeg lista, gradonačelnik.hr-a i agencije Ipsos u prostoru hotela Esplanade u Zagrebu. Koprivnici je ovo bilo drugo finale zaredom, a 2018. godine osvojena je pobjednička titula. Koprivnica je jedan od četiri grada u zemlji koja je udio odvojeno sakupljenog komunalnog otpada podigla iznad 50 posto – prošle godine bili smo na stopi od 56 posto, a ove godine iznad 61 posto.  Uz to, 100% kućanstava priključenih na javni sustav odvodnje je uključeno u pročišćavanje otpadnih voda.

Koprivnica je prva u Hrvatskoj uvela car sharing sustav kroz kojega grad i povezana društva koriste 5 potpuno električnih i dva hibridna vozila i dva potpuno električna mini autobusa za svakodnevno obavljanje besplatnog javnog prijevoza. Također, komunalno poduzeće koristi tri potpuno električna vozila za održavanje gradskih groblja i zelenih površina, a gradska regionalna energetska agencija REA Sjever jedno električno vozilo. Na području grada Koprivnice na raspolaganju je 10 punionica za električna vozila.

Još od 2014. godine Koprivnica ima sustav javnih bicikala „Bicko“ koji se sastoji od 8 terminala te flote od 60 klasičnih i 10 električnih bicikala, potpuno besplatnih za građane, a na području grada je 103 kilometra biciklističkih staza, što je 41 posto od ukupne dužine gradskih prometnica.

Kad je javna rasvjeta u pitanju, približno 30% javne rasvjete čini visoko energetski učinkovita LED rasvjeta, 60% čini učinkovita natrijeva rasvjeta zadnje generacije, dok je 10% rasvjete starijih generacija.

Iz obnovljivih izbora energije, iz postrojenja kojima upravlja Grad, u ovoj godini će se, očekuje se, proizvesti 400.000 kWh energije.

FOTO Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati