Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Svečanom sjednicom obilježen je Dan općine Podravske Sesvete

FOTO Kreće novi investicijski val vrijedan više od tri milijuna eura

Svečanom sjednicom općinskog vijeća i svetom misom obilježen je Dan općine Podravske Sesvete. Stigli su ondje brojni gosti i uzvanici, predvođeni županom Darkom Korenom, načelnicima brojnih općina te predstavnicima raznih ustanova i institucija. Načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek podsjetio je da se dan općine obilježava 19. rujna jer se tog dana davne 1334. godine prvi puta uopće spominje postojanje Podravskih Sesveta, a za razliku od većine općina koje ove godine slave jubilarni 30. rođendan, ondje se obilježava 26. godišnjica postojanja.

-Kako bismo proveli viziju razvoja općine, kontinuirano radimo na ostvarenju temeljnih ciljeva, a glavni su zaustavljanje iseljavanja te stvaranje uvjeta za ugodan život i otvaranje novih radnih mjesta – istaknuo je Sitek i otkrio da su u posljednjih godinu dana realizirana četiri projekta.

To su rekonstrukcija Ulice braće Radić, modernizacija rasvjete u Mekišu, program Zaželi te ulaganje u vatrogastvo za što je ukupno izdvojeno 197 tisuća eura. U tijeku su i mnogi drugi projekti, a u raznim fazama je 14 projekata ukupno vrijednih više od tri milijuna eura.

-Slobodno možemo reći da u Podravskim Sesvetama kreće novi investicijski val i da ćemo uskoro imati realizirane brojne projekte – kazao je Sitek.

U umjetničkom programu nastupili su tamburaški sastav područne škole i Udruga umirovljenika Podravske Sesvete, a podijeljena su i javna priznanja. Zahvalnicu općine je dobila Udruga Suma, a zlatne plakete dobili su fotograf i snimatelj Stjepan Jagić te liječnik opće prakse u Podravskim Sesvetama, Mirko Zdeličan.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Održan je mimohod, polaganje vijenca i svečana akademija

FOTO Obilježena 32. obljetnica preuzimanja vojarne i Dan koprivničkih branitelja

PROVJERITE DA LI STE MEĐU DOBITNICIMA!

Održano treće kvartalno izvlačenje velike nagradne igre Robin trgovina

promjene na klupi pred važnu utakmicu

Legendarni Dodik uoči Osijeka priključen prvoj momčadi, cilj mu je ‘probuditi’ napadače

Župan Darko Koren sa suradnicima obišao je novu poslovnu jedinicu ljekarne

Umjesto pod Domom zdravlja, od sada dio Ljekarni Koprivnica

PORED CIJENE POJAVIO SE I PROBLEM PRIJEVOZA

FOTO Podravska tvrtka nabavila 56 vagona za transport 50 tisuća tona žitarica

OZLIJEĐEN JE

FOTO Vozač se autom zabio u policajca na motociklu

Upišite pojam koji želite pretraživati