Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Svečanom sjednicom obilježen je Dan općine Podravske Sesvete

FOTO Kreće novi investicijski val vrijedan više od tri milijuna eura

Svečanom sjednicom općinskog vijeća i svetom misom obilježen je Dan općine Podravske Sesvete. Stigli su ondje brojni gosti i uzvanici, predvođeni županom Darkom Korenom, načelnicima brojnih općina te predstavnicima raznih ustanova i institucija. Načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek podsjetio je da se dan općine obilježava 19. rujna jer se tog dana davne 1334. godine prvi puta uopće spominje postojanje Podravskih Sesveta, a za razliku od većine općina koje ove godine slave jubilarni 30. rođendan, ondje se obilježava 26. godišnjica postojanja.

-Kako bismo proveli viziju razvoja općine, kontinuirano radimo na ostvarenju temeljnih ciljeva, a glavni su zaustavljanje iseljavanja te stvaranje uvjeta za ugodan život i otvaranje novih radnih mjesta – istaknuo je Sitek i otkrio da su u posljednjih godinu dana realizirana četiri projekta.

To su rekonstrukcija Ulice braće Radić, modernizacija rasvjete u Mekišu, program Zaželi te ulaganje u vatrogastvo za što je ukupno izdvojeno 197 tisuća eura. U tijeku su i mnogi drugi projekti, a u raznim fazama je 14 projekata ukupno vrijednih više od tri milijuna eura.

-Slobodno možemo reći da u Podravskim Sesvetama kreće novi investicijski val i da ćemo uskoro imati realizirane brojne projekte – kazao je Sitek.

U umjetničkom programu nastupili su tamburaški sastav područne škole i Udruga umirovljenika Podravske Sesvete, a podijeljena su i javna priznanja. Zahvalnicu općine je dobila Udruga Suma, a zlatne plakete dobili su fotograf i snimatelj Stjepan Jagić te liječnik opće prakse u Podravskim Sesvetama, Mirko Zdeličan.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

U krvi imao 1,92 promila

Pijani muškarac (44) u Koprivnici pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati