FOTO Legendu o Picokima pratilo 7000 posjetitelja

Središnji događaj Picokijade, kao i svake godine, bio je scenski prikaz Legende o Picokima kojeg je pratilo oko 7000 posjetitelja. Uoči izvedbe održana je tradicionalna svečana povorka organizatora, pokrovitelja i sudionika scenskog prikaza u kojoj je bio i predsjednik Zoran Milanović. Đurokima, članovima povijesne postrojbe đurđevačkih graničara strijelaca pripala je čast da kod samog otvorenja manifestacije na velikoj pozornici Starog grada podignu zastavu Legende o Picokima.

Scenski prikaz režirao je Krešimir Dolenčić prema tekstu Vida Baloga, a za što spektakularniju izvedbu pobrinuli su se članovi brojnih povijesnih postrojbi. I ove godine zahvaljujući preporuci starice da se iz topa ispuca posljednji pijevac, Đurđevčani su nadmudrili i pobijedili Turke predvođene Ulama begom koji su svim snagama opsjedali grad. U ovogodišnjem scenskom prikazu sudjelovalo je oko 300 statista za što su se pobrinule brojne udruge i povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske.

Foto: Đuro Grčić, Darko Imbriša i Foto Begović

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI