Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
LISICA SE DVIJE SRIJEDE ZAREDOM UŠULJALA U KOKOŠINJAC BLAŽEKOVIH

FOTO Lukavi predator koprivničkoj obitelji poklao kokoši: “Svakoj je pojela glavu!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Lukava i neumoljiva lisica unazad 10 dana koprivničkoj obitelji Blažek iz Ulice Rudolfa Horvata počinila je za njih nezapamćenu štetu. Dvije srijede zaredom, podmuklo se, usred bijela dana, ušuljala među njihove koke nesilice i jednostavno ih potamanila. U prvom napadu pretprošle srijede oko podneva, glavom je platilo osam kokica, a prošle srijede za glavu je doslovce uskratila njih sedam preostalih. Brojčano stanje u kokošinjcu nakon dva obilaska lisice danas je nula, a očajna i nemoćna Dragica objasnila je da ni prvi ni drugi put jednostavno nije stigla reagirati.

– U dnevnom boravku mi radi televizor, vani puše vjetar i nisam čula da se u kokošinjcu nešto događa. Izašla sam i imala kaj videti. Svima je pojela glave. Prvi put dokrajčila je njih osam, šest ih nismo ni našli jer ih je stigla odnesti sa sobom. Valjda ima mlade pa ih hrani. Drugi put je riješila sve preostale, njih sedam. Sve sam ih našla bez glave. Njih nije stigla odnesti nego sam ih ja pospremila u kokošinjac. Da stvar bude gora, lisica se još par puta vraćala u kokošinjac, skočila je preko ograde i išla prema kontejneru dok je to napravila, valjda po plijen – ispričala nam je šokirana Dragica.

Šteta koju im je prouzročila prema procjeni je stotinjak eura, ali bez obzira na materijalnu, sveukupna šteta koju im je nanijela ne može se mjeriti. Koke nesilice Blažeki su nabavili prošle jeseni i tijekom zime s jajima su opskrbljivale dvije obitelji, a povremeno bi i susjedi od njih imali koristi. Da bi se zaštitili od lisice, ogradu od kokošinjca svojevremeno su digli na više od dva metra, samo je jedan dio, nad ulaznim vratima, ostao nezaštićen i to se pokazalo dovoljnim za lisičji skok i nepozvani upad.

– Bude se ona opet vratila, samo je pitanje jer ju budemo vidjeli ili ne. Tu iza je parcela buduće srednje škole na kojoj zna biti vrlo visoka trava, a to je za lisicu savršeno – ispričala je razočarana Dragica te dodala da sad neko vrijeme sigurno neće kupovati nove kokoši.

FOTO Vedran Tkalec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati