Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Matija Filipović služio mladu misu

Matija Filipović iz Đurđevca u zajedništvu sa svojom obitelji, brojnim svećenicima i vjernicima služio je svoju mladu misu, a nakon 18 godina i Ivana Cestara đurđevačka Župa svetog Jurja imala je mladomisnika. O svećeničkom pozivu, ističe Matija, počeo je razmišljati još u ranom djetinjstvu, a pred kraj osnovnoškolskog obrazovanja donio je konačnu odluku da će se školovati za svećenika.

-Dolazim iz obitelji u kojoj se živjela vjera uz redovita nedjelja slavlja euharistije i redovite ispovijed. Svaki dan smo molili zajedno kao obitelj, sudjelovali smo u župnim aktivnostima, a u prvom razredu osnovne škole počeo sam ministrirati te kroz ministriranje s godinama u meni je rasla želja da i postanem svećenik. Na poticaj bivšega župnika Ozrena Bizeka nakon završene osnovne škole upisao sam Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu. U sjemeništu sam polako otkrivao Božji poziv i odlučio da ću nastaviti putem svećeništva – priča nam Matija Filipović.

U svojoj odluci da postane svećenik imao je podršku obitelji i prijatelja.  Kad je izrazio svoju želju za da upis u sjemenište bili su malo iznenađeni, ali su ubrzo su s radošću prihvatili njegovu odluku.

-Konačnu odluku da krenem putem svećeništva odnosno da upišem bogosloviju za njih više nije bilo iznenađenje. Moja obitelj uvijek mi je bila podrška u životu. Prijatelji nisu očekivali, kao ni obitelj, da ću upisati malo sjemenište. Kako je vrijeme odmicalo tako su i oni sve više i više bili potpora na mome putu prema svećeništvu – naglašava Matija Filipović.

Svećenički poziv, dodaje Matija, jest život protkan Kristovom prisutnošću među ljubavi, a svećenik je osoba koja predaje cijeloga sebe u službu ljudima i Bogu. Posebne želje u kojoj će župi nakon mlade mise početi njegov svećenički put za Matiju ne postoje.

-Svećenički poziv krasi obećanje poslušnosti prema Bogu i prema Crkvi. U toj poslušnosti prihvaćam službu koju će mi tek povjeriti mjesni ordinarij i nastojat ću u kojoj god se službi nalazio predati potpuno sama sebe – zaključio je Matija Filipović.

Za Župu svetog Jurja Matijina mlada misa velik je događaj, a svi koja ga poznaju ističu kako njegovu osobnost prvenstveno krase smirenost i ozbiljnost. -Matija na svakom mjestu zna posvjedočiti svoju pripadnost Gospodinu i tako redovito potvrđuje svoju želju za svećeničkim služenjem. Njegova marljivost, požrtvovnost i napredak u Sjemeništu primjećivali su se prilikom njegovih posjeta domu i našoj Župi. Vrlo je ozbiljno promislio i donio odluku nastaviti putem koji je započeo u Sjemeništu na Šalati – kažu članovi Pastoralnog vijeća Župe svetog Jurja.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati