Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO Mirjana u plasteniku ispred kuće ima 3600 sadnica prekrasnih krizantema

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako je tek sredina listopada, potražnja za cvijećem sve je veća, a kulminirat će kroz petnaestak dana za blagdan Svih svetih. Zato i ne čudi da većina proizvođača cvijeća tempira njihovu cvatnju baš za ovo razdoblje, kada sve to cvijeće u pravilu postiže i najbolju cijenu. Uzgojem krizantema bavi se i Mirjana Dikšić, koja ispred svoje kuće u Prugovcu u plasteniku ima 3600 sadnica ovog prekrasnog cvijeća. Iako su se cvjetovi već počeli otvarati, najavljeno zahlađenje moglo bi im dobro doći.

– Uzgojem cvijeća bavim se dugo, sigurno tridesetak godina, a uz krizanteme imam nešto margareta i špina. Krizanteme su se počele otvarati i to zbog neočekivanih toplina posljednjih tjedana, ali imaju još prostora, pogotovo jer sada stiže nešto hladnije vrijeme pa će stati – kazala je Dikšić koja ističe da je potražnja za cvijećem sasvim dobra i da ima svoje cvjećare za koje već godinama proizvodi.

– Proizvodnja je dosta zahtjevna, pogotovo zato što kad krenemo sa sadnicama, praktički svakodnevno se mora biti uz njih. Krizanteme cvatu jednom godišnje i zahtijevaju tretiranje, borbu s gusjenicama i ušima, trulež, ima tu svega na što treba paziti. Navodnjavanje je obavezno, a dok imam stalne kupce ne planiram odustati od proizvodnje – istaknula je Dikšić.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati