Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
bit će velika tragedija za klub ako ispadnu

FOTO Muke po klince Slavena, slijede im kvalifikacije za ostanak u HNL eliti

Pred klincima, preciznije pionirima i kadetima Slaven Belupa u nedjelju su bile vrlo važne utakmice. Protiv vršnjaka Varaždina lovili su bodove vrijedne sigurnog ostanka u Prvoj HNL, jer su im na temelju nešto lošijih rezultata kroz cijelu sezone prijetile kvalifikacije. Ti nešto lošiji rezultati odnose se prvenstveno na pionire, koji su kroz cijelu sezonu sakupili samo 15 bodova i cijelo vrijeme držali predzadnje mjesto.

Nažalost, tu su i ostali, jer su posrnuli i protiv Varaždina, koji je u Koprivnici slavio 0:1. Jedini gol gosti su zabili u 23. minuti i s tom pobjedom Slavenove klince usmjerili prema kvalifikacijama. Pomogla nakon toga nije ni pobjeda kadeta, koji su Varaždince rasturili s 5:1. Zabijali su Aščić, Habijanec, Marić i dvaput Brundić, no bila je to samo utješna pobjeda. Kadeti mogu žaliti, jer oni su imali vrlo dobru sezonu koju su završili u sredini poretka. U 26 utakmica sakupili su 31 bod, iza sebe ostavili šest ekipa, ali malo im to vrijedi kada su pioniri skroz zakazali, a bodovi ovih dviju generacija zbrajaju se za ukupni poredak.

Pokazalo se da bi pionirima bod protiv Varaždina bio dovoljan da se izbjegnu kvalifikacije, no eto, ostali su i bez njega. S tim jednim bodom, Slaven bi, kada se zbroje bodovi pionira i kadeta, imao 47 bodova, a Lučko bi ostalo na 46 i oni bi išli u kvalifikacije. Ovako su bodovno izjednačeni, no pioniri Lučkog su bolje plasirani, a to je uvjet koji se uzimao u obzir. U toj borbi na dnu poretka bio je i Solin, koji se, također, spasio s 48 bodova, dok je uvjerljivo zadnji Zadar s malena 24 boda.

Tako je Zadar ispao iz lige direktno, a mladim slavenašima (pionirima i kadetima) slijede kvalifikacije. Protiv koga i kada točno još se ne zna, ali kazali su nam iz kluba da su na rasporedu vjerojatno početkom lipnja. Zna se tek da će protivnik biti neki od pobjednika pet regija, vjerojatno predstavnik splitske ili riječke regije. Ispadanje iz elitnog ranga mlađih uzrasnih kategorija predstavljalo bi pravu katastrofu za klub i nadamo se da do tog scenarija neće doći.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati