Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Biciklisti i pješaci moraju po cesti

FOTO Na stazi ostavili grabe i šljunak, netko će poginuti

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Radovi na aglomeraciji i dalje su u tijeku, a brojni građani i dalje s nestrpljenjem očekuju njihov završetak, pa i sanaciju prometnica. Pojedini nam građani javljaju za stanje pješačko-biciklističke staze na Križevačkoj cesti, koja je već mjesecima razrovana, dok su sami radovi već neko vrijeme obustavljeni. Konkretno, radi se o potezu staze od nadvožnjaka do Vinogradske ulice.

– Radnici su izvadili postojeći asfalt, a ostavili šljunak i pijesak. Ajde da su ga barem zagladili pa da možemo normalno biciklima na posao, ali ne. Ostavili su grabe, nakupine šljunka nasred staze, kamenje, dok na vidiku nema nijednog radnika – javlja nam jedan od zabrinutih mještana koji svakodnevno putuje navedenom rutom. S dolaskom proljeća došlo je i ljepše vrijeme, a promet stazom je frekventniji, ističe.

– Ljudi su prisiljeni po inače strašno prometnoj ulici voziti po cesti, dok djeca pješice i biciklima idu u školu između šlepera i tegljača. Netko će poginuti – napominje ogorčeni mještanin.

Iako je dobrim dijelom sama staza prohodna, razlozi za zabrinutost su opravdani, budući da na nekim dijelovima u trenutnom stanju nije za korištenje. Dok su biciklistima prepreke nakupine šljunka, udubine su potencijalna opasnost za pješake, zbog čega su prisiljeni koristiti cestu.

– Jasno da imamo razumijevanja za same radove, no trenutno se tamo ne odvija ništa. Nadamo se da će se nešto barem malo prilagoditi ljudima – zaključuje naš sugovornik.

Poslali smo upit Koprivničkim vodama, iz kojih građane mole za strpljenje, obećavši uskoro sanaciju: – U tijeku je priprema podloge za asfaltiranje. Ako vremenske prilike budu povoljne, očekuje se da će staza biti sanirana početkom svibnja, odnosno kroz tri tjedna – poručili su nam iz Koprivničkih voda.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Matija Cvek bacio u trans obožavateljice

PODRAVINO MOJA MILA

FOTO Vidovo se slavi i s tradicijskim podravskim pjesmama

PERKOVIĆ, ŠARLIJA I KESER 'DIGLI SIDRO'

FOTO Tri ‘senatora’ rekla zbogom Miklinovcu, klub uzvratio lijepom gestom

U ORGANIZACIJI SREDNJE ŠKOLE STJEPANA SULIMANCA

FOTO Izloženi oldtimer traktori i poljoprivredna mehanizacija

KOCKICE PREPLAVILE GLAVNI GRAD NJEMAČKE

FOTO/VIDEO Vatrene u Berlinu bodri 100.000 navijača, među njima i brojni Podravci

50 godina mature koprivničkih gimnazijalaca

“Nekadašnje kolege iz razreda i dalje su iznimno povezani, nalaze se kad god uhvate priliku”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati