Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROSLAVLJEN DAN OPĆINE SOKOLOVAC

FOTO Načelnik Bakšaj: Iako je naša općina teritorijalno najveća, razvijamo ju ravnomjerno

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je dan općine Sokolovac. U Društvenom domu u Velikoj Mučnoj bilo je prilike podsjetiti se što se sve događalo u ovoj teritorijalnoj najvećoj općini u županiji u protekloj godini. Kako je bilo za čuti, realizirani su brojni projekti, na što je podsjetio općinski načelnik Vlado Bakšaj.

– Hvala vam što ste uveličali ovaj događaj. Za prošlu godinu mogao bi nabrajati puno toga što je napravljeno. Završena je kanalizacija u Velikoj Mučni, vodovod za Sutare. Također je izgrađena cesta Rajčevica – Gornja Velika i još mnogo toga – naveo je načelnik općine Sokolovac.

No, u Općini se ne kani stati, jer su planovi za radove i ostale aktivnosti raznovrsni. Kao i do sad, općinska uprava na čelu s načelnikom Bakšajem trudi se ravnomjerno ulagati u sva naselja kojih je čak 32. Sve to čini upravljanje općinama vrlo izazovnim poslom.

– Napravit ćemo još četiri ceste. Ostat će nam kanalizacija Sokolovac, i nadamo se da ćemo u tu brzo krenuti. Do sad je napravljeno preko 100 kilometra vodovoda, a u planovima je i daljnja izgradnja – naveo je načelnik Vlado Bakšaj

Nadalje je načelnik naveo da općina plaća 300 eura po djetetu, a to znači da niti jedan roditelj ne treba plaćati ništa za svoje dijete u vrtiću. Za svako novorođeno dijete općina je osigurala 1000 eura. Također u planu je daljnja obnova domova, a ove godine se planira obnova doma u Lepavini. Isto tako, mnogo pažnje se pridaje civilnome društvu.

– Mi svoju civilnu zaštitu temeljimo na vatrogastvu, i tu mnogo ulažemo i veselimo se nabavi nove cisterne. Glavna nam je nit vodilja da pazimo na svako od 32 naselja i da nitko ne bude zapostavljen. Vodimo se principom jednakosti – naveo je načelnik Bakšaj.

Rad u općini Sokolovac pohvalili su i gosti, i još jednom je napomenuto da ovakvi rezultati u ovako velikoj općini znače samo predan rad onih koji upravljaju općinom.

– Prekrasno je doći u ovu općinu svake godine, ne samo zbog ljepote već zbog toga što je sve napravljeno. Evo, ovaj novouređeni dom je dokaz da općina Sokolovac najbolje i najefikasnije može brinuti sama o sebi. Općina Sokolovac zbog svoje površine je jako zahtjevna, ali ono što se učinilo, kako zbog truda općina i politika vlade je zaista mnogo i na europskom standardu – naveo je Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu proslave dana općine položeni su vijenci na spomenu obilježju u Sokolovcu, kao i na spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Peščeniku. Nakon, svečanog djela prisutni su mogli uživati  u nadaleko poznatom Sokolovačkom domjenku, ali zabavi do kasno u noć.  

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati