Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ODRŽANO Jubilarno 10. izdanje Crazy Hill Trail utrke

FOTO Najljepšim stazama Podravine trčalo rekordnih 412 natjecatelja

Održano je jubilarno deseto izdanje Crazy Hill Trail utrke ove subote, a koju veoma uspješno organizira ŠRD BSV Ludbreg. Utrka je održana u okviru Welcome Spring festivala koji traje četiri vikenda, a kojeg organizira Turistička zajednica područja Centar svijeta uz nezaobilaznu pomoć Grada Ludbrega.

Crazy Hill je poznata i popularna međunarodna trail utrka u kojoj osim trkača iz Hrvatske nastupaju i natjecatelji iz Slovenije i Mađarske. Trči se na stazama koje su uvrštene među najljepše u Hrvatskoj. Staze se razlikuju po duljini i zahtjevnosti tako da svi tipovi trail trkača mogu naći izazov koji odgovara njihovim željama i fizičkoj spremnosti. Utrka počinje i završava u zelenoj oazi u samom centru Ludbrega, na Otoku mladosti koji je ove godine dodatno uređen. Nakon utrke u velikom šatoru slijedi druženje i zabava svih sudionika. Trkači su mogli birati najdulju stazu od 34 kilometara, srednje dugu stazu duljine 16 kilometara ili najkraću stazu duljine 10 kilometara. Na sve tri staze ukupno je trčao rekordan broj trkača jer se iz godine u godinu broj natjecatelja povećava, prošle godine 333, a ove godine 412.

-Najzahtjevnija ‘crvena’ staza namijenjena je iskusnijim i naprednijim trkačima, dok su ‘plava’ i ‘zelena’ staza prilagođene rekreativcima odnosno natjecateljima željnima dobre zabave uz nešto laganije izazove. Sve tri staze su u potpunosti označene, prolaze šumskim putevima i makadamom, a na svakoj stazi organizirani su i punktovi za okrjepu trkača – rekla je Tina Novak iz redova BSV-a Ludbreg.

Pobjednik na najdužoj stazi bio je Josip Meštrić iz BK Maraton, a samo 20 sekundi iza njega u cilj je utrčao domaći dečko Zoran Križanić koji je istovremeno član AK Varaždin i BSV-a Ludbreg. U ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je Matea Grabovica iz AK Zabok. Pobjednici na 16 kilometara su Krešimir Mrčela iz AK OKit te Martina Štrkalj iz AK Fit. Veoma uspješna bila je domaća Mateja Golenja trkačica bez klupskih obilježja, a zauzela je odlično treće mjesto. Na najkraćoj stazi pobijedio su Ino Šepec iz AK Varaždin, a odlično drugo mjesto zauzeo je Tomislav Šalamon iz domaćeg BSV-a. Da ludbreški trkači imaju i pobjednicu pobrinula se Ludbrežanka Lucija Sačer, članica AK Varaždin, koja je bila najbrža u ženskoj konkurenciji.

Da budemo potpuno informativni valja napomenuti da su zapravo održane četiri utrke. Naime, petnaest minuta nakon starta najkraće utrke po drugi put je održana Canicross Trail utrka pasa i njihovih vlasnika. Ljudi vole trčati, a najbolji čovjekovi prijatelji psi još i više pa je iz te uzajamne ljubavi nastala trkačka disciplina Canicross Trail. Ove je godine trčalo 27 pasa i isto toliko njihovih vlasnika.

Od novosti treba spomenuti da su trkači imali mogućnost besplatne masaže kao i tuširanja poslije utrke, a oni koji su to željeli mogli su razgledati grad Ludbreg u pratnji turističkog vodiča.

FOTO Dražen Vađunec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

POČELA RIBIČKA ŽUPANIJSKA LIGA

Ribiči iz Hlebina najbolji u prvom kolu šaranske lige

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati