Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Dodijeljene Zlatne kune

FOTO Najuspješniji Bašići, Grafičar i Belupo, jubilarne nagrade Radniku i Komunalcu

Tvrtka Bašići iz Štaglinca, Grafičar tvornica vreća i tiskarnica iz Borovljana i Belupo najuspješnija su poduzeća Koprivničko-križevačke županije kojima su danas na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica dodijeljena priznanja Zlatna kuna.

Prema prijedlogu stručnih službi i potvrdom povjerenstva koji su razmatrali poslovanje ukupno 2101 poduzeća upravo ova tri su zaslužila dobiti Zlatnu kunu za svoje poslovanje u 2022. godini.

Bašić d.o.o. nagrađen je u kategoriji malog poduzeća, Grafičar za srednje poduzeće dok je Belupo najuspješniji u kategoriji velikih poduzeća.

Osim spomenutih priznanja u tri kategorije ove godine uručena su i dva dodatna priznanja za značajne godišnjice trgovačkim društvima. Dobitnici su križevački Radnik kojem je jubilarna nagrada dodijeljena povodom 75 godina postojanja i uspješnog poslovanja, dok je GKP Komunalac istu dobio za svojih 65 godina rada.

U ime svih nagrađenih obratio se Hrvoje Čeović, predsjednik Uprave Belupa te zahvalio stručnim službama i povjerenstvu koji su ih izabrali.

– Čast je dobiti priznanje u Koprivničko-križevačkoj županiji koja ima sjajnu tradiciju u gospodarstvu, koje je žilavo i ostvaruje lijepe rezultate. Belupo je kao i većina gospodarstvenika pupčanom vrpcom vezan za županiju i grad jer odatle dolaze naši radnici. Nastojimo biti dobri građani, sudjelujemo u projektima, upravo dogovaramo sadnju šuma u studenom, nastojat ćemo živjeti u sinergiji s gradom i županijom na obostranu korist – istaknuo je Čeović.

Okupljenima na sjednici obratio se i predsjednik županijske HGK Krunoslav Vitelj koji je istaknuo kako je naše gospodarstvo žilavo, a u posljednjih nekoliko mjeseci provodi se cijeli niz aktivnosti usmjeren na ublažavanje glavnog problema, a to je nedostatak radne snage.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice podsjetila je na ulogu koje ima lokalna samouprava u poticanju razvoja gospodarstva. Lokalna zajednica ima obavezu ljudima koji imaju ambicije postati poduzetnicima ne stvarati probleme i ne zaustavljati ih u razvoju, rekla je. Koprivnica je upravo na račun brojnih poduzetnika prosperitetan grad, u kojem se mirno i stabilno živi, što ne bi bilo moguće bez dobrog punjenja gradskog proračuna koji je sve bolji na račun gospodarstvenika.

Župan Darko Koren, kazao je da je tradicija dodjele Zlatne kune toliko duga da je teško pronaći nekog novog. Na županijskoj vlasti je da podupiru gospodarstvo kroz mjere, razvoj infrastrukture, a na tome se puno radi i na nacionalnoj i na lokalnoj razini, podsjetio je. Koren je naglasio i važnost ulaganja u obrazovanje na svim razinama, koje je itekako povezano s gospodarstvom. Župan je zaključio da treba još puno činiti na spomenutim planovima, ali pokazatelji govore da idemo u dobrom smjeru.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati