Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO: Naša županija 10. godinu zaredom u vrhu po broju darovanih doza krvi

Jučer je povodom Dana darivatelja krvi održan tradicionalni prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Koprivničko-križevačke županije, i to u sali restorana Zlatan.

Ove godine priznanja dobili su: Ivica Gašparić (Koprivnice), Zlatko Golec, (Mali Bukovec), Mirko Hemetek (Draganovec, Koprivnica), Ivan Kukec (Koprivnica), Srećko Tvorić (Koprivnica), Stjepan Oroš (Kuzminec), Danijel Perošić (Virje) i Tihomir Matovina (Molve).

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi svake se godine obilježava 25. listopada u znak sjećanja na 1953. godinu kada je u Željezari Sisak održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Ove se godine obilježava 69. godina organiziranog dobrovoljnog darivanja krvi.

Uzvanicima se obratila predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus koja je zahvalila darivateljima, organizatorima akcija te Županiji na podršci i organizaciji svečanog prijema.

– Iako nas je pratila pandemija koronavirusa, održane su planirane akcije, u kojima ste svojim kontinuiranim sudjelovanjem došli do zaista impresivnog broja darivanja krvi. Posebno nas veseli podatak o brojim novim darivateljima te je važno da se mladi mogu ugledati na vašu plemenitost – istaknula je Trbus.

Dodajmo kako je 17 darivatelja sa 100 davanja iz 2020. godine primilo priznanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski, koja im je uručio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

U ime darivatelja obratio se Ivica Gašparić koji je zahvalio Županiji na organizaciji prijema te iskazao ponos i zadovoljstvo što je aktivnost dobrovoljnih darivatelja krvi u društvu priznata.

FOTO. Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI