Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mještani pokrenuli društveni život

FOTO “Obnavljamo društveni dom, a uskoro ćemo dobiti i novo dječje igralište!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nakon skoro 30 godina zatišja mještani Vlaislava, naselja na području općine Novigrad Podravski, pokrenuli su društveni život u svom selu. Ideja o „oživljavanju“ naselja krenula je prije tri godine i vrlo brzo okupila je brojne mještane jer su shvatili da i na taj način mogu spriječiti iseljavanje te privući mlade obitelji da se skrase u Vlaislavu. Prvi koraci u pokretanju društvenog života bile su radne akcije. Tako su mještani krenuli uređivati javne površine i obnavljati Društveni dom, a njihovu inicijativu da se vrati „život“ u Vlaislav podržala je i Općina Novigrad Podravski.

Pokrenut je društveni život u selu

– Skoro 30 godina nitko se nije trudio da u selu imamo događanja i druženja koja će okupljati mještane pa je i Društveni dom bio zapušten. Goranka Beljak bila je jedna od pokretačica inicijative za povratak društvenog života i malo pomalo dosta mještane pridružilo se toj ideji. Odmah smo se obratili i Općini koja je podržala naše planove i krenuli smo u obnovu Društvenog doma – kaže Kristijan Buhinjak.

U radnim akcijama i druženjima, dodaje Goranka, sudjeluju i mještani susjednog Plavšinca i ta će suradnja biti nastavljena. Nakon obnove glavne sale, Društveni dom, zahvaljujući financijskoj potpori Općine, dobio je i novu kuhinju pa su u planu i češća druženja.

Redovito u povodu većih blagdana najmlađi mještani dobivaju prigodne darove

– Obavezno se okupljamo u povodu većih blagdana, a sami smo se pobrinuli da za Božić i Uskrs prigodnim darovima razveselimo najmlađe mještane. Sad se zna na druženjima okupiti i oko 70-ak mještana i društveni život polako se vraća na razinu od prije 40-ak godina kad su se mještani stalno družili – kaže Goranka Beljak.

Uskoro će uz Društveni dom biti uređeno i dječje igralište, što će, ističe Goranka, zasigurno dodatno poboljšati društveni život. Želja je mještana i da se uz Podravsku magistralu izgradi nogostup jer je Vlaislav jedino naselje uz tu frekventnu prometnicu koje nema odgovarajuću pješačku stazu pa je ugrožena sigurnost pješaka. – Općina je upoznata s našim prioritetima pa se nadamo da će se naći način da se izgradi nogostup, a pokrenuli smo inicijativu i da se izgradi kanalizacija – zaključio je Kristijan Buhinjak.

FOTO: Ustupila Goranka Beljak

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Damir Jagić predsjednik Središnjeg saveza udruga uzgajivača svinja:

Samodostatnost Hrvatske u svinjskom mesu nije 50 nego 20 posto, a svinjetinu ćemo uskoro plaćati suhim zlatom

KRVAV KRAJ DRUŽENJA U KRIŽEVCIMA

Doznajemo: Tri se pijana “prijatelja” izbola noževima, jedan je u teškom stanju

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

nepravomoćno JE osuđen NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Mladić vlastitu majku (44) kuhinjskim nožem ubo u trbuh

Upišite pojam koji želite pretraživati