Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Obnova koprivničke sinagoge ide prema završnoj fazi

Ministarstvo kulture i medija Gradu Koprivnici dodijelilo je nešto manje od 2 i pol milijuna kuna za provedbu mjera zaštite sinagoge.

Koprivnička će sinagoga, koja odnedavno nosi naziv Kulturni centar prim. dr. Krešimir Švarc, tako biti i statički obnovljena, što je još jedan korak prema cjelovitoj obnovi koja se odvija u etapama.

Danas je potpisan ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Sub Vision, dok će stručni i projektni nadzor vršiti tvrtka Coart.

– Radi se o građevinskom zahvatu na nosivoj konstrukciji u cilju poboljšanja postojeće nosivosti i stabilnosti zgrade. Sanirat će se zidovi oštećeni u potresu, kao i krovišta, odnosno međuetaže – rekao je Mirko Patrčević, predstavnik projektanata.

– Ovo danas jedan je od posljednjih koraka obnove. Naš je plan da u narednom mandatnom razdoblju sinagoga bude u punoj funkciji. Hoće li sada sve biti do kraja gotovo, s obzirom da se radi o objektu vrhunskog kulturnog značaja, nismo spremni licitirati. No, zacrtali smo da objekt stavimo u punu funkciju i građanima damo na raspolaganje u kulturnoj ponudi – rekao je ukratko gradonačelnik Mišel Jakšić.

Grad i Ministarstvo sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a koji se realizira iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Rok izvođenja radova je zaključno do 30. ožujka iduće godine.

FOTO: Krešo Puklavec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI