Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

FOTO Otkriven veliki mural s likom Frana Galovića

Ususret 29. po redu Galovićevoj jeseni u dvorišnoj zgradi iza gradske uprave u Koprivnici otkriven je veliki mural s likom Frana Galovića, autora Leonarda Lesića, koji je diljem Hrvatske izradio cijeli niz sličnih murala, a posvećenih znamenitim osobama.

Dio je to ovogodišnje književne manifestacije Galovićeve jeseni, koja je na rasporedu od ovoga petka, 28. listopada zaključno do 5. studenog. U bogatom programu pripremljena su tematska predavanja, pričaonice, predstavljanje knjiga, razgovori s poznatim autorima, kao i nezaobilazno proglašenje dobitnika nagrada uz završnu svečanost, na kojoj će Galovićeve stihove čitati koprivnički glumac Sven Šestak, dok će se za glazbeni dio večeri pobrinuti Tomislav Mihac Kovačic.

Bit će i after party na Sjeveru, točnije u prostoru koprivničkog FUNK-a, gdje će izvoditi Branimir Farkaš i Nasljednici.

Posebnost ovog festivala jest agitacija umjetnika Vlade Marteka, čija će poruka Čitajte pjesme Galovića osvanuti diljem grada na brojnim zidovima.

Dodajmo da je u finale za nagradu “Fran Galović” za najbolje objavljeno književno djelo hrvatskih autora na temu zavičaja i/ili identiteta ušlo 10 knjiga:

  1. Marija Andrijašević: Zemlja bez sutona
  2. Sandra Antolić: Svojevrsna
  3. Magdalena Blažević: U kasno ljeto
  4. Dražen Katunarić: Zbogom, pustinjo
  5. Miroslav Kirin: Babanija
  6. Franjo Nagulov: Okupacija u 26 slika (metodički obrađena lektira)
  7. Tomislav Ribić: Dve rali zmeržnjenoga jognja
  8. Tomislav Šovagović: Spremište Trešnjevka
  9. Andrija Škare: Novi dio grada
  10. Nada Topić: Majka

Organizacijski odbor 29. Galovićeve jeseni čine Marko Gregur (predsjednik), Mario Kolar, Darko Pernjak, Robert Čimin
Povjerenstvo za Nagradu „Fran Galović“: Mario Kolar (predsjednik), Julijana Matanović, Zlatko Krilić
Povjerenstvo za Nagradu „Mali Galović“: Dubravka Brezak Stamać (predsjednica), Darko Pernjak, Tomislav Zagoda

FOTO: Krešo Puklavec

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI