Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TU, MEĐU NAMA

FOTO “Plaćam zakup kao da imam vitrinu za sireve, a jedini ju nisam dobio”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Josip Mandić posljednjih šest mjeseci prodaje sir na đurđevačkoj tržnici. Njegova je obitelj prije pet godina u okolici Bjelovara otvorila minisiranu i s uzgoja krava za proizvodnju mlijeka potpuno su se prebacili na proizvodnju sira. Svakog četvrtka Mandić je u Đurđevcu, no nezadovoljan je tretmanom jer mu nije osigurana vitrina za sireve kakvu imaju ostali proizvođači i prodavači na tržnici.

– Već neko vrijeme prodajem u Đurđevcu i platio sam zakup štanda na godinu dana, a vitrinu još nisam dobio. Čim sam stigao, tražio sam da mi se osigura vitrina pošto je i ostali prodavači sira i kravljih proizvoda imaju, no rečeno mi je da za mene nema. Godišnji zakup štanda iznosi 190 eura i potpuno mi je nelogično da je cijena ista za one koji dobiju vitrinu ili one poput mene, koji je nisu dobili – otkrio je Mandić, koji u Đurđevac trenutačno dolazi samo četvrtkom, a da je situacija s vitrinom drukčija, vjerojatno bi dolazio i subotom.

– Nema mi logike da kao stalni proizvođač nisam dobio vitrinu. Trenutačno zbog toga i dolazim u Đurđevac s manjim količinama sira, i to nekih dvadesetak komada dnevno. Sve to ode relativno brzo jer su me kupci već upoznali i uvjerili se da imam kvalitetan domaći sir, a da imam vitrinu u kojem bih ga držao, ne da ovako stoje vani na vrućini, stigao bih i s većim količinama. Drugi razlog zašto smatram da sam u nepovoljnijem položaju od drugih je to što se oni nalaze odmah na ulazu i mnogi kupci, čim zakorače na tržnicu, kupe sir bez da su uopće i stigli do mog štanda – požalio se Mandić koji, osim u Đurđevcu, sir prodaje i u Bjelovaru, Čazmi i u Zagrebu i nigdje nema ovakvih problema.

– U Čazmi mi je, recimo, grad s 50 posto sufinancirao kupnju vitrine koja je stalno tamo na tržnici, a kako imamo 38 krava u mužnji, dnevno imamo oko 600 litara mlijeka i na dan proizvedemo 52 sira. Svi članovi obitelji stalno su u pokretu, prodajemo sir na više mjesta, no nikada nigdje nismo imali situaciju kao u Đurđevcu – kazao je Mandić. Upit smo poslali i đurđevačkom gradskom poduzeću Stari grad koje upravlja gradskom tržnicom, a odgovor ćemo objaviti kada nam stigne.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

"ZA SEDMI SAM ROĐENDAN UMJESTO IGRAČAKA DOBIO DVA ŽENSKA JANJETA"

VIDEO: Tomo Kišiček, najbolji uzgajivač romanovskih ovaca u Hrvatskoj otkriva kako je sve počelo

STRAŠAN ZLOČIN U CENTRU GRADA ŠOKIRAO KOPRIVNIČANCE

FOTO Osumnjičeni za razbojništvo u pritvoru, vlasnika ljekarne oštetili za 30 tisuća eura

DETALJI SUDARA U ĐURĐEVCU

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći, jedna teško

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI