Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HDZ koprivničko - križevačke županije obilježio 34. godišnjicu osnutka

FOTO Plenković: HDZ će s partnerima biti pobjednik i u drugoj i u četvrtoj izbornoj jedinici

Velikim skupom u koprivničkom Domu mladih obilježena je 34. godišnjica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Koprivničko – križevačke županije. Stigli su ondje brojni članovi HDZ-a iz Koprivničko – križevačke, ali i ostalih županija, a stigli su u Koprivnicu i brojni dužnosnici predvođeni premijerom Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, ministrom obrane Ivanom Anušićem i mnogim drugima.

HDZ je u Koprivnici osnovan 16. veljače 1990. godine, a u Križevcima već sljedećeg dan dok je u Đurđevcu osnovan 20. veljače iste godine. Tih trenutaka prisjetili su se brojni članovi stranke koja danas gleda prema budućnosti i s optimizmom čeka predstojeće izbore. Prvo parlamentarne, zatim izbore za europski parlament, a potom i predsjedničke.

Brojne članove stranke i ostale uzvanike dočekali su predsjednik HDZ-a Koprivničko – križevačke županije, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik županijske skupštine Damir Felak. Situacija u Koprivničko – križevačkoj županiji uoči ovih izbora je posebna jer je županija podijeljena u dvije izborne jedinice, drugu i četvrtu, na što se osvrnuo i Sobota.

-Svakakve komentare smo čitali o podjeli na nove izborne jedinice, doživljavali smo svakakve napade, vrijeđanja, a danas se o tome ne priča. S nama je nositelj liste u II izbornoj jedinici Gordan Jandroković kojeg već možemo smatrati našim domaćim čovjekom i nositelj liste HDZ-a u IV izbornoj jedinici, dokazani branitelj i ministar obrane Ivan Anušić. U ove 34 godine upravo članovi Hrvatske demokratske zajednice dali su najveći obol razvoju, a nikad nismo osjetili veći i ravnomjerniji razvoj, nego u posljednjih osam godina kada je na čelu Vlade RH Andrej Plenković. Ova Vlada je ne samo garancija razvoja, već i ovakvog teritorijalnog ustroja, a ne sumnjam da će Vladu i nakon izbora voditi Andrej Plenković. Ne sumnjam u nas i našu odanost Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Mi Podravci i Prigorci se nikad ne hvalimo, ali znamo prepoznati što vrijedi i teško mijenjamo mišljenja. Odani smo HDZ-u, odani smo Hrvatskoj i prostoru na kojem živimo – istaknuo je Sobota, a premijer Plenković čestitao je na 34. godišnjici HDZ-a Koprivničko – križevačke županije i istaknuo da je uvjeren u pobjedu i u drugoj i u četvrtoj izbornoj jedinici.

-Vaša županija je u privilegiranom položaju za ove izbore jer ste dijelom u četvrtoj, a dijelom u drugoj izbornoj jedinici. Bitno je da će HDZ s partnerima biti pobjednička lista u obje jedinice i to uvjerljivo. Postigli smo sjajne rezultate i sebi nametnuli još ambicioznije ciljeve u sljedećem periodu. Jedna od tema kojima ćemo se posebno baviti sljedećim godinama je demografska revitalizacija koja je strukturno pitanje opstanka hrvatskog naroda. Druga tema je dekarbonizacija i zato moramo još veći naglasak dati na obnovljive izvore energije. Treći element je digitalizacija koja jamči konkurentnost na globalnom tržištu. Konačno, četvrta tema je obrazovanje, a javnost možda nije ni svjesna da ulažemo 2,5 milijarde eura u obrazovne institucije od vrtića, osnovnih i srednjih škola, sveučilišta i sportskih dvorana. Uvjereni smo da je kvalitetno obrazovanje naših mladih generacija ključno i kao narod imamo šansu samo ako smo brži, jači i snažniji od onih kojih ima puno više. Stvorili smo brojne preduvjete, prvi puta u cijeloj Hrvatskoj djeca u osnovnim školama imaju besplatne udžbenike, prijevoz i obrok – istaknuo je Plenković.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati