Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Ponavljajući gradivo Prirode i društva učenici prvog razreda PŠ Podravske Sesvete povezali su ga sa praktičnim dijelom te nastave. Dobivši krastavce, uz pomoć učiteljice te asistentice Maje i kuharice Višnje na starinski način ukiselili su krastavce „na suncu“. Krastavce i staklenke su najprije oprali, a potom na stolnjaku i osušili. Nakon toga su u mješavini vode i octa otopili sol. Potom su na četiri četvrtine narezali krastavce te ih poslagali u tegle, zalili ih mješavinom, poklopili i stavili na prozor.

-To je najprirodniji način kiseljenja i krastavci su, ako je jako sunce, već sutradan kiseli. A kako bi utvrdili jesu li krastavci zaista fini i ukiseljeni učenici su sutradan u dogovoru s mamama donijeli i suhomesnate proizvode koji se najbolje slažu s krastavcima. Za tu prigodu nedostajale su im samo lepinje, koje su zamijesili, oblikovali te uz moju pomoć i ispekli. Na kraju su uživali u trudu i radu svojih ruku i zaključili da im je Domaćinstvo baš super – istaknula je razredna učiteljica Maja Pandur Škudar.

FOTO PŠ Podravske Sesvete

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati