Ponavljajući gradivo Prirode i društva učenici prvog razreda PŠ Podravske Sesvete povezali su ga sa praktičnim dijelom te nastave. Dobivši krastavce, uz pomoć učiteljice te asistentice Maje i kuharice Višnje na starinski način ukiselili su krastavce „na suncu“. Krastavce i staklenke su najprije oprali, a potom na stolnjaku i osušili. Nakon toga su u mješavini vode i octa otopili sol. Potom su na četiri četvrtine narezali krastavce te ih poslagali u tegle, zalili ih mješavinom, poklopili i stavili na prozor.
-To je najprirodniji način kiseljenja i krastavci su, ako je jako sunce, već sutradan kiseli. A kako bi utvrdili jesu li krastavci zaista fini i ukiseljeni učenici su sutradan u dogovoru s mamama donijeli i suhomesnate proizvode koji se najbolje slažu s krastavcima. Za tu prigodu nedostajale su im samo lepinje, koje su zamijesili, oblikovali te uz moju pomoć i ispekli. Na kraju su uživali u trudu i radu svojih ruku i zaključili da im je Domaćinstvo baš super – istaknula je razredna učiteljica Maja Pandur Škudar.
FOTO PŠ Podravske Sesvete