Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Pokazali kako znanost može biti interaktivna i zabavna

FOTO: Putujući STEM kombi posjetio i ‘Nemčiće’

STEM kombi udruge Bioteka stigao je danas pred Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici. Oko 200-tinjak učenika prijepodne su proveli na edukativnim radionicama i interaktivnim predavanjima po grupama ispred škole.

Djeca su se tako imala prilike koristiti mobilnim STEM laboratorijem opremljenom uređajima, alatima i materijalima kojima se služe pravi znanstvenici.

Na taj se način djeca upoznaju sa znanošću te ih se potiče da proučavaju STEM područja, rekla je Mia Šepčević iz Udruge Bioteka.

– U sklopu projekta Razvoj mreže STEM ambasadora” putujemo Hrvatskom i posjećujemo 20 gradova, među kojima i Koprivnicu. Ujutro smo u Osnovnoj školi, a popodne ćemo biti na Trgu gdje ćemo svim građanima predstaviti naš STEM kombi – rekla je Mia Šepčević.

– Nama je cilj promovirati prirodne znanosti jer sve manje ljudi upisuje takve fakultete. Smatraju da su teški, a mi ih želimo približiti i pokazati da to sve nije strašno i da znanost može biti zabavna – zaključila je Mia Šepčević.

Djeca su na nekoliko štandova imala priliku svašta isprobati i vidjeti, od dronova, stetoskopa, razne mjerne uređaje, s durbinima mogu promatrati ptice i drugo.

– Našim učenicima to pruža dodatne spoznaje u STEM području, što je jako zanimljivo za budućnost svih naših mlađih generacija. Drago nam je da je naša škola odabrana kao jedna od 20 škola, a mislim da smo dosadašnjim rezultatima to na neki način i zaslužili. Naši učenici inače postižu jako dobre rezultate na regionalnim i državnim natjecanjima – rekao je ovom prigodom ravnatelj Darko Sočev.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati