Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TREĆI DAN MANIFESTACIJE

FOTO Renesansni festival oduševio ispunjenu Koprivnicu, pratili smo sve od povorke do bitke na bedemima

Iza nas je bogat treći dan održavanja popularnog Renesansnog festivala. Naravno, najviše posjetitelja, kako domaćih, tako i stranih, stiglo je upravo danas jer počeo je vikend i mnogi su slobodno vrijeme iskoristili za razgledavanje sadržaja na koprivničkim bedemima.

Program je krenuo u jutarnjim satima, a posjetitelji iz Zagreba i okolice mogli su u 10 sati uskočiti u Pan renesansni vlak i besplatno se voziti do Koprivnice. U 10.30 na gradskom se trgu već okupila povorka festivala, a sat vremena kasnije uslijedio je dolazak viteških skupina na bedeme i početak svečanosti dodjele Povelje slobodnog kraljevskog grada građanima Koprivnice.

Uoči vrhunca programa navečer, u popodnevnim satima publiku su zabavljale razne glazbene, plesne i dječje skupine iz Hrvatske, Slovačke, Rumunjske, Slovenije, Italije, Češke i Mađarske. Nastupila je i dvorska luda, Jaga III. Kukuriječki, a kasnije je organiziran lov na Copranitzku coprnicu. Posjetitelji su također mogli uživati u renesansnom ragbiju, konjičkom turniru vitezova.

Večernji su, dakle, sati bili rezervirani za osvjetljavanje bedema žaračima i bakljama, kao i noćni napad na grad – gađanje vatrenim kuglama i strelicama, topovima, mušketama i arkebuzama. Program su zaključili gutači vatre, skupina Markus M iz Češke.

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati