Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZGRADA U CENTRU POSTALA OPASNA ZA PROLAZNIKE

FOTO S vijenca zgrade padala je žbuka, Grad naredio postavljanje skele

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kod povijesnog kompleksa zgrada na adresi Antuna Nemčića 1, u sklopu kojeg djeluje Erste banka, kafić i drugi subjekti, prošle je srijede postavljena skela i to, kako doznajemo, iz sigurnosnih razloga. Fasada je vidljivo dotrajala i trebala bi u obnovu, no od nje zasad još uvijek ništa. Kako su nam rekli iz gradske uprave, građani su prijavili kako je s vijenca zgrade na pješačku stazu nedavno pao veći komad cigle.

Komunalni je redar izašao na teren te utvrdio kako je oštećeno nekoliko dijelova vijenca i pročelja, zbog čega postoji velika mogućnost od naknadnih odrona. Važno je napomenuti kako je zgrada u privatnom vlasništvu, zbog čega iz Grada Koprivnice mogu jedino slati dopise suvlasnicima kako bi urgirali na rješavanje sigurnosnog problema.

No, za sanaciju dotrajale fasade trebala bi suglasnost svih suvlasnika zgrade, kojih je više. Jedna od njih je upravo Erste banka, iz koje su već neko vrijeme svjesni potrebe obnove i spremni za nju, no za to bi, kako su nam rekli u odgovoru na naš upit, trebala suglasnost svih suvlasnika.

– Svakako treba istaknuti da je banka prije nekog vremena o vlastitom trošku naručila projekt sanacije zgrade, koji je predložen ostalim suvlasnicima i Gradu, no nažalost nije naišla na spremnost svih dionika za sudjelovanje u sanaciji – napomenuli su u odgovoru iz Erste banke, iz koje su navedenu skelu i postavili o svom trošku.

Erste banka je prvo podnijela zahtjev za njezino postavljanje, što su iz Grada i odobrili.

– S obzirom na to da banka nije jedini vlasnik zgrade, sanaciju ne može obaviti samostalno pa je stoga odlučeno da se, kako bi se građane zaštitilo od eventualnih ozljeda uzrokovanih otpadanjem dijelova fasade, postavi skela – pojasnili su u odgovoru. – Banka i dalje poziva ostale dionike na konstruktivni pristup te iznalaženje dugoročnog rješenja, koje će, nadamo se, u razumnom roku rezultirati sanacijom dotrajale fasade zgrade – zaključuju, nadodavši kako im je cilj da vizura središta poprimi trajni izgled koji će zadovoljavati sve standarde, kako estetske, tako i sigurnosne.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati