Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZGRADA U CENTRU POSTALA OPASNA ZA PROLAZNIKE

FOTO S vijenca zgrade padala je žbuka, Grad naredio postavljanje skele

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kod povijesnog kompleksa zgrada na adresi Antuna Nemčića 1, u sklopu kojeg djeluje Erste banka, kafić i drugi subjekti, prošle je srijede postavljena skela i to, kako doznajemo, iz sigurnosnih razloga. Fasada je vidljivo dotrajala i trebala bi u obnovu, no od nje zasad još uvijek ništa. Kako su nam rekli iz gradske uprave, građani su prijavili kako je s vijenca zgrade na pješačku stazu nedavno pao veći komad cigle.

Komunalni je redar izašao na teren te utvrdio kako je oštećeno nekoliko dijelova vijenca i pročelja, zbog čega postoji velika mogućnost od naknadnih odrona. Važno je napomenuti kako je zgrada u privatnom vlasništvu, zbog čega iz Grada Koprivnice mogu jedino slati dopise suvlasnicima kako bi urgirali na rješavanje sigurnosnog problema.

No, za sanaciju dotrajale fasade trebala bi suglasnost svih suvlasnika zgrade, kojih je više. Jedna od njih je upravo Erste banka, iz koje su već neko vrijeme svjesni potrebe obnove i spremni za nju, no za to bi, kako su nam rekli u odgovoru na naš upit, trebala suglasnost svih suvlasnika.

– Svakako treba istaknuti da je banka prije nekog vremena o vlastitom trošku naručila projekt sanacije zgrade, koji je predložen ostalim suvlasnicima i Gradu, no nažalost nije naišla na spremnost svih dionika za sudjelovanje u sanaciji – napomenuli su u odgovoru iz Erste banke, iz koje su navedenu skelu i postavili o svom trošku.

Erste banka je prvo podnijela zahtjev za njezino postavljanje, što su iz Grada i odobrili.

– S obzirom na to da banka nije jedini vlasnik zgrade, sanaciju ne može obaviti samostalno pa je stoga odlučeno da se, kako bi se građane zaštitilo od eventualnih ozljeda uzrokovanih otpadanjem dijelova fasade, postavi skela – pojasnili su u odgovoru. – Banka i dalje poziva ostale dionike na konstruktivni pristup te iznalaženje dugoročnog rješenja, koje će, nadamo se, u razumnom roku rezultirati sanacijom dotrajale fasade zgrade – zaključuju, nadodavši kako im je cilj da vizura središta poprimi trajni izgled koji će zadovoljavati sve standarde, kako estetske, tako i sigurnosne.

FOTO: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati