Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

FOTO Slavko (77) traži prirodni lijek za želučane tegobe jer se prejeo vrganja

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Slavko Grčić (77) je umirovljenik iz Ferdinandovca kojeg su put tržnice u Đurđevcu odveli problemi sa želucem. Večer ranije Slavko se najeo gljiva, a one mu očito baš i nisu dobro sjele pa je probleme pokušao riješiti nekim zdravim prirodnim preparatima.

– Želudac mi je loše reagirao na gljive. Bez brige, nisam jeo neke otrovnice jer ih dobro raspoznajem i tražim ih već desetljećima. Jeo sam vrganje, no ovaj puta baš su mi teško sjeli na želudac. Osim vrganja, tražim i sunčanice i lisičarke, koje su mi možda i najdraže i najfinije, a tajna je da treba znati mjesto na kojem gljive rastu – ispričao je Grčić, kojeg je kao prirodni lijek za tegobe želuca zaintrigirala aloe vera, no problem je nastao što je tog dana „ispucao“ već cijeli budžet za kupnju.

– Penzioner sam i mirovina mi je jako mala, jedva 1.100 kuna. Tijekom života bavio sam se uglavnom poljoprivredom iako imam i 19 godina radnog staža. Zbog male mirovine moram paziti što ću kupiti, a iako sam u rujnu napunio 77 godina, zdravstvena slika u globalu mi i nije tako loša osim što na jedno oko gotovo uopće ne vidim – rekao je Grčić koji se nadao dodatku na mirovinu nakon što je proljetos bio na vještačenju u Koprivnici, no za sada nije dobio ništa.

– Rekli su mi da ću kao pomoć dobiti doplatak za tuđu njegu, no za sada ništa. Krpam se s onime što imam, a prije sedam godina umalo mi je izgorjela kuća. Sjećam se i točnog datuma, 7. kolovoza 2016. godine. Do danas se nije otkrilo tko je to pokušao zapaliti kuću skupa sa mnom – prisjetio se Grčić koji tu umalo fatalnu noć pamti kao da je bila jučer.

– U noćnim satima stigao sam kući, a kada sam došao pred vrata shvatio sam kako sam izgubio ključ od ulaza. Pokušao sam preko prozora ući u kuću, no dok sam se popeo na krov prema štaglju vidio sam kako nešto gori. Brzo sam se spustio, uzeo lojtru i krenuo prema mjestu s kojeg je dopirala svjetlost i kad vidim, stvarno vatra! Uspio sam nekako ugasiti vatru jer uvijek uz bunar imam napunjene kante s vodom. Iako je požar uhvatio daske na stropu, uspio sam ga ugasiti. Kao da me netko tog dana čekao, a i danas ne znam tko je to bio – zaključio je Grčić.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Posljedice nevremena

Grom udario u kuću nedaleko od Križevaca. Kod Ludbrega izazvao požar kosilice

Župan ističe da Općina Kalnik uopće nije uputila zahtjev za proglašenje prirodne nepogode tuče

Koren: “Kešer netočnim informacijama obmanjuje javnost i dovodi do krivih zaključaka”

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ NA RKC-U NAJAVIO

Kroz godinu dana u Koprivnici će se početi graditi vanjski bazeni

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

DRUŽENJE GRUPE MAME I SOVICE

Mame i trudnice saznale od Mateje Marić sve o motoričkom razvoju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati